avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CPC aplicabil în situaþia disjungerii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CPC aplicabil în situaþia disjungerii

Buna ziua!
Vreau sa va intreb ce se intampla in cazul in care o cerere introdusa inainte de intrarea in vigoare a noului cod de procedura, a fost disjunsa dupa intrarea in vigoare a noului cod?
In fapt, am intodus o actiune in 2012 si instanta a hotarat disjungerea dupa parati, dupa intrarea in vig a noului cod.
Cand m-am dus la registratura sa inregistrez noile actiuni, cei de acolo le-au inregistrat ca actiuni noi si le-au dat numar de dosar. Am primit apoi citatii in camera de consiliu conform noului cod de procedura. Asa trebuia procedat?
Sau noile cereri trebuiau inregistrate la vechiul dosar?
Si surpriza, in camera de consiliu, mi se spune ca va trebui facuta o conexare....
Va rog sa ma lamuriti si pe mine.
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: exoexo , utilizator 10:17, 3 Iunie 2013
O cerere introdusa inainte de intrarea in vigoare a noului CPC se judeca , pana la pronuntarea unei hotarari irevocabile , pe vechiul cod de procedura civila.
Urmare "disjungerii", daca intr-adevar la disjungere va referiti, instanta este cea care formeaza un nou dosar, fixand termen de judecata pentru cererea disjunsa. Nu inteleg de ce d-voastra v-ati dus la registratura sa inregistrati " noile cereri". Daca ati formulat cereri noi de chemare in judecata, acestea vor urma procedura de judecata dupa noul cod.
Asa mi s-a parut si mie logic. M-am dus la registratura pentru ca nu ma puteam prezenta la termen in instanta. Acum au ridicat exceptia litispendentei....dar m-am lamurit. Va multumesc pt raspuns! Este f util mai ales pt persoanele care sunt la inceput de drum in acest domeniu si sunt ametite de partea practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea vechiului cod de procedura civila de la 1865 in continuare in cazul proceselor incepute sub imperiul legii vechi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 3 alin. (1) din Legea nr 76 / 2012pentru punerea in aplicare a NCPC, dispozitiile Codului de procedura civila ( noul cod) se aplica numai ... (vezi toată discuția)
Noul sau vechiul cod civil lampadin2 lampadin2 Actiunea de partaj judiciar a fost introdusa pe data de 11.09.2012 .Acioneaza noil sau vechiul cod civil . Pot fi folosite elemente din ambele ?? (vezi toată discuția)
Disjungere dosar penal victorm86 victorm86 Doresc un punct de vedere fata de urmatoarea situatie: In cazul unui dosar penal a fost emisa o ordonanta prin care s-a disjuns cauza prin declinare de ... (vezi toată discuția)