Deoarece in scurt timp va reveni din concediu crestere copil o alta angajata, am fost anuntata verbal ca va trebui sa-mi dau demisia deoarece firma nu mai are comenzi asa multe, etc.Eu fiind angajata pe perioada nedeterminata.Ce se poate intampla daca refuz sa-mi dau demisia?Refuz sa fac asta deoarece doresc sa pot primi indemnizatia de somaj.
Angajatorul nu este indreptatit sa va solicite sa va dati demisia. Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
Sunt constienta ca intr-un fel sau altul tot o sa pierd acest loc de munca.Ma refeream daca ma poate concedia pe motive ce tin de mine( mai exact indisciplinar sau etc)daca refuz sa-mi dau eu demisia.De preferat ar fi sa fiu concediata din motive ce nu tin de persoana angajatului.
Buna seara,
Lucrez la o firma de 6 luni cu contract determinat ,am fost concediat fara a fi anuntat ,vreau sa stiu dak sunt valabile cele 15 zile lucratoare dupa ce am ... (vezi toată discuția)