avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata

Deoarece in scurt timp va reveni din concediu crestere copil o alta angajata, am fost anuntata verbal ca va trebui sa-mi dau demisia deoarece firma nu mai are comenzi asa multe, etc.Eu fiind angajata pe perioada nedeterminata.Ce se poate intampla daca refuz sa-mi dau demisia?Refuz sa fac asta deoarece doresc sa pot primi indemnizatia de somaj.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 29 Mai 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Angajatorul nu este indreptatit sa va solicite sa va dati demisia. Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

Poate sa decida concedierea dvs.
Sunt constienta ca intr-un fel sau altul tot o sa pierd acest loc de munca.Ma refeream daca ma poate concedia pe motive ce tin de mine( mai exact indisciplinar sau etc)daca refuz sa-mi dau eu demisia.De preferat ar fi sa fiu concediata din motive ce nu tin de persoana angajatului.
Exista orice posibilitate de concediere a dvs. Nu cred ca va putem spune exact ce va face acel angajator cand va lua act de refuzul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere sau demisie? Ade Iovan Ade Iovan Dupa 6 luni de la inceperea contractului de munca, este vreo diferenta intre demisie sau concediere? (vezi toată discuția)
Buna seara, Lucrez la o firma de 6 luni cu contract determinat ,am fost concediat fara a fi anuntat ,vreau sa stiu dak sunt valabile cele 15 zile lucratoare dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz florin_mirsu florin_mirsu Buna seara!Lucrez ca asiastent intr-o farmacie si vreau sa plec in alta parte.Am anuntat de 2 saptamani ca plec dar nu am facut nimic scris iar sefa nu vrea sa ... (vezi toată discuția)