avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecarea cauzei în lipsa mea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecarea cauzei în lipsa mea

Buna ziua,
Am fost sanctionat in decembrie 2012 cu suspendarea permisului de conducere pe 30 de zile,decizie pe care am contestat-o ,am scos un certificat de grefa si am recuperat permisul de la politie si nu pentru ca nu am fost de acord cu sanctiunea ci pentru ca nu am vrut sa raman fare permis de sarbatori.
Am primit o citatie pentru 26 iunie ac la proces.
As dori sa stiu daca trebuie sa ma prezent sau se poate judeca si in lipsa,intrucat in principiu sunt de acord cu sanctiunea.E vreo diferenta?
Pot evita suspendarea permisului?
Exista doua variante:
- in masura in care prin cererea de chemare in judecata ati solicitat judecarea in lipsa, cauza se va judeca si in situatia in care nu va prezentati la termenul din 26 iunie,
- in masura in care nu ati solicitat judecarea in lipsa, exista posibilitatea ca instanta sa dispuna suspendarea cauzei.
multumesc
nu am solicitat judecarea in lipsa,in cazul asta trebuie sa ma prezint la data citata?
Buna ziua,
Da, este posibil sa nu va prezentati. veti depune cat mai repede un inscris la judecatora unde se judeca dosarul prin care solicitati judecarea in lipsa.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Buna ziua,
O puteti solicita acum printr-un alt inscris transmis prin posta cu recomandata cu confirmare de primire sau sa o depuneti dvs personal la judecatorul de serviciu.
exista posibilitatea ca,pe langa contraventie sa mai platesc si cheltuieli de judecata?

jee spunea mai sus:
"in masura in care nu ati solicitat judecarea in lipsa, exista posibilitatea ca instanta sa dispuna suspendarea cauzei."
ce sanse sunt?
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Reluare judecata Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am si eu o intrebare : - am depus o contestatie la un proces verbal de amenda incheiat de ANAF , in ziua procesului nu am reusit sa ajung , se ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva in lipsa in cursul urmarii penale ioan86 ioan86 Am primit o citatie prin care se mentioneaza ca sunt invinuit intr-o cauza de insalaciune. Citatia a primit-o parintii eu fiind plecat din tara, inainte de a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- retragerea plangerii pentru abandon voicudianaalina voicudianaalina buna ziua! ma numesc alina si doresc sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea problema. am trait in concubinaj cu un baiat si avem o fetita de 2 ... (vezi toată discuția)