avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acte de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acte de vanzare cumparare

Buna seara
Eu si fratele meu nu ne prea intelegem.Mama a hotarat sa ne imparta noua, prin acte de vanzare cumparare, bunurile imobile (pamant, casa). Ia dat fratelui meu certificatele de proprietate pentru cateva hectare de pamant, acesta a facut intabularea pentru partea lui iar mama a semnat contractul de vanzare cumparare, fara sa primeasca nici un exemplar al acestuia. Mama a primit doar actele ce le avea si inainte(certificatul de proprietate) Toate actele au ramas la fratele meu care promoveaza ideea sa facem si noi ca el, adica intabulare la ce a ramas si act de vanzare cumparare.
Intrebarea este: se poate face intabulare si actul de vanzare cumparare in baza certificatului de proprietate daca nu stiu exact ce contine actul de vanzare cumparare facut de fratele meu, mai ales daca lucram cu acelasi notar???
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cretzustancu , utilizator 10:17, 31 Mai 2013
Daca lucrati cu acelasi notar este foarte bine.

Un exemplar al actului de vanzare -cumparare se gaseste si in arhiva notarului.

Solicitati acestuia sa verifice, ii spuneti care este situatia si asa o sa fie in regula.
Multumesc!
Sunt sigur ca aveti dreptate ,daca lucrez cu acelasi notar.Care este solutia daca schimb notarul?
In alta ordine de idei, notarul nu era obligat, legal vorbind sa dea un exemplar al actului de vanzare cumparare si mamei mele?
in mod sigur notarul a dat un exemplar al contractului de vanzare cumparare si mamei dvs. pt ca era obligatia legala a dansului.
Banui ca fratele cu care nu va intelegeti a imbrobodit-o cumva pe mama dvs pentru a ramane toate actele la el in asa zisa siguranta.
mergeti la notarul unde s-au facut actele si mama sa ceara o copie ....aceasta pt a afla ce scrie in contractul de vanzare cu pricina si apoi decideti ce aveti de facut.
multumesc pentru sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune hr hr Buna ziua, Va explic pe scurt care este situatia: avem certificat de mostenitor dupa decesul tatalui in care toti copiii am renuntat in favoarea mamei. Intre ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi legale pentru vanzarea unui teren aflat in arenda? Ionut_Adrian Ionut_Adrian Buna seara. Am in arenda 3.5 hectare de pamant. Doresc sa vand un hectar (pe care detin titlul de proprietate) , am vorbit cu cel la care am pamantul in arenda ... (vezi toată discuția)