Buna ziua,
As vrea sa stiu un raspuns de la cineva avizat ce pot face in situatia in care ma aflu:acum trei ani am achizitionat o masina in leasing finantator fiind rci leasing, iar obligatia mea a fost sa platesc lunar o polita full casco care sa-mi acopere eventualele pagube provenite de la anumite evenimente care se pot intimpla.Pe parcursul celor 3 ani nu am avut nici-un eveniment dar acum o luna am lovit un ciine si am spart masca.Cu aceasta ocazie s-au mai constatat si citeva zgirieturi si am deschis 3 dosare de dauna.In toate cele trei cei de la asigurari si-au batut joc de mine spunind ca a fost vopsita prost de fabrica si tot asa.Dearece ma simt inselat si am constatat ca am platit 3 ani o hirtie as vrea sa ii dau in judecata si sa imi recuperez suma platita plus cheltuieli de judecata si dobinda legala.As vrea sa stiu daca e posibil ca m-am saturat sa tot fiu furat.Am consultat un avocat si acesta sustine ca daca ei nu imi platesc daunele eu nu pot face decit sa reziliz contractul, adica sa nu le mai platesc rate de acum incolo(adica una).Din alte discutii si cu altii patiti am inteles ca este o practica mai veche a firmelor de asigurari deoarece pentru ei este mai bine sa nu despagubeasca pentru ca oricum au incasat niste bani si daca dintr-o suta de pagubiti 90 se lasa pagubasi tot e bine.Eu nu vreau sa-i las dar nici nu vreau sa-mi plateasca reparatia dupa un an doi de procese.As vrea sa stiu daca se poate sa-mi recuperez intrega suma de bani platita in trei ani plus dobinda legala si cheltuielile de judecata pentru ca eu cred ca merita o lectie .Va rog sa imi raspundeti
Nu puteti renunta la plata ratelor casco, cu atat mai mult cu cat aceasta rata la majoritatea contractelor este inclusa in rata leasing. Prin urmare, renuntarea la achitarea ratei casco, ar duce la neonorarea contractului de leasing. Nu este un argument solid ca nu a fost vopsita cum trebuie din fabrica, asiguratorul este obligat sa acorde despagubiri in urma unui eveniment. Mare atentie, pentru ca daca aveti fransize in contract, se poate sa va solicite de 3 ori valoarea fransizei ( fiind 3 evenimente). Cel mai bine ar fi sa apelati la un avocat cu experienta in daunele cu asiguratorii.