avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Preturi false la produse
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Preturi false la produse

Am cumparat rulouri exterioare din aluminiu 2 buc. Inainte de a veni un angajat la masuratori in casa, m-am informat prin e-mail la firma in cauza si am primit niste raspunsuri. Problema este ca raspunsurile pe email sunt mult mai ieftine decat ceea ce s-a stabilit la fata locului. Sotia mea, necunoscand conversatia nostra pe e-mail a semnat si a dat un avans de 30%. Cand am aflat cat a adaugat acel angajat la suma initiala stabilita pe internet am ramas uimita: 400ron in plus. Ideea este ca aceleasi dimensiuni masurate le-am trimis din nou la firma de pe alta adresa si am primit tot raspunsul mai ieftin (aici afirm cu siguranta ca am trimis toate caracteristicile stabilite in urma masurarii si exact la fel le-am scris pe email si am primit un raspuns mai ieftin decat cel cerut la fata locului)

Intrebarea este: cum fac sa recuperez suma scrisa pe hartie (care este semnata de sotul meu si a dat si un avans de 30%)??

Consider ca angajatul a "bagat pe gat sumele in plus", lucru de care nu s-a pus de acord cu ceilalti colegi ai lui. Politica firmei este sa aibaa un pret si la fata locului sa ceara un altul.

Eu am atat emailuri , cat si suma semnata. Cum fac sa insist sa mi se recalculeze produsul?Am dat un avans, doresc produsele, dar as vrea sa mi se recalculeze pretul final.

Pot mentiona vreo lege atunci cand intru in discutii cu acel angajat "ilegal"?

Astept raspuns cu mare interes
Cel mai recent răspuns: lorelena1306 , utilizator 15:17, 30 Mai 2013
Este o practica des intalnita. Motivatia lor este ca in urma masuratorilor au reiesit alte dimensiuni. Comparati suprafata care a iesit din masuratorile Dvs cu cea din masuratorile lor. Faceti regula de 3 simpla si nu platiti mai mult. Solicitati-le defalcarea pretului. Am avut 2 situatii in care desi suprafata era mai mica oferta de pret era mai mare decat initial.
Nu influenteaza faptul ca deja am semnat si am dat avans de 30 %????Dupa cum scrie pe hartie, nu e un contract. Scrie asa: Comanda nr......Societatea....Persoana de contact...
Ce lege pot aduce in discutie? Cum ma pot apara dupa montajul produselor, moment in care vor cere restul de bani? Ideea e intra-adevar: eu am avut dimensiuni mai mari pentru care am primit pretul pe email si in urma masurarii am renuntat la o parte din geam sa fie acoperit (tocmai din cauza costurilor) si in final a iesit un pret mai mare. Cum sa procedez???

Astept raspuns urgent

Cum sa ies din situatia asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am semnat fara sa fiu atent ce ContSters176166 ContSters176166 Am comandat niste geamuri termopan si am fost de acord sa dau un avans de 500 de lei. Muncitorul care a masurat a copiat datele mele din buletin pentru a le ... (vezi toată discuția)
Cumparator nemultumit de culoare produsului,vanzator obligat sa-l schimbe? Florentinachivulet Florentinachivulet Buna ziua, Mai exact, am avut un client care a dorit 2 usi de interior pe comanda pe dimnesiunile dumnealui, zis si facut , i-am trimis factura proforma, ... (vezi toată discuția)
Avans la cazare ancaapostol ancaapostol Am platit un avans in luna mai (persoana fizica) pentru cazare la mare de pe 18 august (pensiune - cont persoana juridica). Plata, am facut-o la cererea ... (vezi toată discuția)