Cum pot ceda un punct de lucru unei alte societati?
E posibil sa fac contract de vanzare-cumparare a fondului de comert?
Se poate face acest lucru doar pentru un punct de lucru?
La Registul Comertului am vazut ca se inregistreaza acest contract prin depunerea formularului de mentiuni.
In cazul acesta ce trebuie sa mai fac ca punctul de lucru sa treaca de pe numele societatii mele pe numele celeilalte societati?
Spatiul efectiv este inchiriat.
Ma refer la toata afacerea care se desfasoara la punctul de lucru respectiv.
Cum as putea s-o transfer pe numele altei persoane, in conditiile in care eu raman cu firma si desfasor activitate in continuare? Practic vreau sa "vand" doar punctul de lucru si tot ce implica el ca afacere.
Ce contract as putea face si ce implicatii ar fi d.p.d.v. al Registrului Comertului? Cum s-ar putea face acolo transferul punctului de lucru pe numele altei societati?
Precizez ca vreau sa evit radierea punctului de lucru si apoi sa vand separat toate bunurile detinute de punctul de lucru respectiv.
Trebuie inregistrat fondul de comert pe noua societate. Fondul de comert reprezinta o universalitate de bunuri mobile ori imobile pe care comerciantul le afecteaza desfasurarii de activitati comerciale. Dupa ce si-a vandut sa zicem o fractiune din fondul de comert, societatea vanzatoare isi poate continua activitatea, fondul de comert instrainat trebuind sa fie inregistrat de societatea beneficiara. Registrul comertului ce implicatii sa aiba...? Depuneti o hotarare a asociatilor clasica exact ca si cum ati deschide un punct de lucru, la care anexati ca dovada a folosintei spatiului respectiv a contractului de vanzare a fondului de comert. Societatea vanzatoare isi va radia tot in baza unei hotarari a asociatilor punctul de lucru.
Vanzare srl
dariusv.
Buna ziua - in momentul de fata vreau sa-mi vand afacerea impreuna cu SRL-ul. Am gasit si clientul interesat, dupa care am vb cu contabilul meu si cu un ... (vezi toată discuția)