avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am constatat o ilegalitate, ce pot sã fac?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am constatat o ilegalitate, ce pot sã fac?

Buna ziua,domnule avocat,numele meu este Stefan,sunt consilier local.In comuna in care eu locuiesc am constatat o ilegalitate(defapt una dintre ilegalitati la care am si dovezi)si anume,domnul primar a venit cu o propunere pe ordinea de zi in sedinta de consiliu in anul 2012 luna martie in care acea propunere includea asfaltare unui drum satesc.Toti consilierii au fost de acord cu aceasta propunere si dumnul primar cu tot aparatul lui a trecut la treaba.Dar numai ca in loc sa asfalteze drumul satesc pentru care noi(consiliul local) am fost de acord,a asfaltat un drum privat.Si va informez ca persoana care are acest drum,nu are nici un act de asociere sau orice alt act cu ,consiliul local.Actele ce stau la baza acestei ilegalitati sunt in cadrul primariei.Intrebarile mele sunt urmatoarele:1. primaria este obligata sa imi elibereze actele pe care eu i le voi cere(fiind consilier local)?2.Dupa ce intru in posesia actelor doveditoare,la ce institutii ale statului trebuie sa ma adresez?3.Dupa parerea dvs(daca eu am dreptate)este infractiune comisa de dl primar?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:43, 1 Iunie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua, intrebarea mea este: exista drumuri private?
Da, bineinteles. De ce nu ar exista? Atata timp ca eu detin sa zicem, ipotetic, 10 ha de teren si am nevoie sa trec cu tractorul si fac un drum pe acolo pe care il mai si asfaltez ca asa vreau eu, se numeste drum privat, pentru ca este pe propritatea mea si e facut de mine.
tocmai am fost la primaria de care aminteam mai sus,am depus o cerere sa mi se elibereze documentele necesare si acum astept 10-30 de zile pt raspuns.Am ajuns sa imi para rau ca am candidat pt funtia de consilier(ca in momentul in care nu ai majoritate in consiliul local nu poti face foarte multe).Asa jaf la drumul mare nu credeam ca se poate face.
Fiind consilier aveti tot dreptul de a solicita toate documentele care au stat la baza efectuarii lucrarilor de asfaltare. Mai mult, puteti sesiza prefectura, curtea de conturi sau faceti o interpelare in plen a primarului, sa vedeti ce spune de fata cu ceilalti colegi ai dvs.Chemati presa, televiziunea daca stiti sigur ca aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces la drum ungureanu marioara ungureanu marioara buna seara!bunica mea locuieste la tara este in litigii cu vecinii sai din cauza unui drum, ce face accesul la acasa acesteia,cei din urma sustinand ca drumul ... (vezi toată discuția)
Expropriere .....fara despagubire criscris19 criscris19 Sunt proprietara unui teren intravilan de 700 mp. De la primarie mi/au spus ca am nevoie de intocmirea unui PUZ pentru a primi autorizatie de constructie. Pana ... (vezi toată discuția)
Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)