avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul cota parte indiviza

cum se calculeaza acest lucru ?
am vazut ca exista variata cu suprafata utila inmultit cu 100 supra suprafata tuturor apartamentelor pe scara .
am mai vazut in alta parte ca la intretinere este trecuta suprafata utila a fiecarui apartament , iar cheltuielile cu salariile si cele administrative se impart la nr total de m al tuturor ap ., se afla cheltuiala pe mp si apoi se inmulteste cu nr de mp fiecarui ap . cum e corect ? multumesc .
eu am 92, 91 mp utili si ca si cota indiviza am 9, 48 ., mai sunt si cenzor de luna februarie .....
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:20, 20 Noiembrie 2009
Numai daca ati refacut cadastrul si ati declat lucrul acesta la asociatie.
dupa lege...la caldura (de la rominterm in cazul meu) se pune suprafta utila a ap conform intabulare/cadastru...adica toata suprafta apartamentului dar fara balcon/elogii.
insa cei care au balcoanele inchise si chiar unite cu dormitoarele/bucatariile -depinde de tipul blocului- ce se intapmpla cu balconu ? -
1.are calorifer pe balcon si face cerere si anexeaza si balconu
sau
2. nu are calorifer si nu se mai anexeaza, cu toate ca intre balcon si dormitor nu e usa ?
3.trebuie sa intabulez balconu si apoi sal declar la asociatie, cu toate ca am calorifer pe balcon?
conform HG933/2004 www.anrsc.ro/index/realizari_legislative/metod_repartizare_si_facturare_consum_indiv_energie_termica.pdf art.13 alin1.si 2. ...prin aplicarea de la art.17. --- este corecta si aplicabila acea lege???

si conf legii de mai sus si altele, daca un apartament nu are caldura deloc, poate sa depuna cere la asociatie si noi(conducerea sau vecinii) sai aprobam sasi puna caldura partial in 2camere? si daca da, ce suprafata ii puneme la calcul ? si ce legi trebuie sa aplicam ?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
cavallis, utilizator
Pentru un calcul corect al SET unui apartament trebuie avute in vedere doua componente principale: suprafata apartamentului (utila) si numarul de calorifere (elementi, materialul din care sunt confectionati...). Acest calcul este facut de catre specialistii furnizorului de agent termic.
.........................
Asociatia de proprietari, la solicitarea proprietarului, poate face diligentele la furnizor pentru recalcularea SET a unui apartament.
Acelasi lucru si pentru rebransarea unui apartament la sistemul centralizat de incalzire, cum aratati in cazul apartamentului partial in 2 camere.
dar proprietarii au vreo 3-4 tipuri de calorife in case, altele mai noi si altele mai vechi... daca AG hotaraste sa fie doar la suprafata utila a ap. si acel calcul eventual sa fie facut pe viitor... se poate si asa ?

in cazul bransari partiale, in ce baza legala se poate face? HG933/2004 amintita mai sus se potriveste ? sau trebuia sa aduca la asociatie de la furnizor acceptu cat si modalitatea de calcul ?
Pentru prima intrebare..se poate si asa, dar aveti grija intr-un viitor apropiat sa puneti lucrurile la punct pentru ca nu e normal ca unii sa plateasca pentru confortul altora.
La a doua intrebare...e cam tarziu acum pentru rebransare, dar aceasta trebuie facuta musai de furnizorul de agent termic. Nici nu intra in discutie alta varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza cota parte indiviza? mari68 mari68 Buna ziua, Am si eu o nelamurire, recunosc ca nu stiu, si va rog pe Dvs. sa ma lamuriti: pe tabelul de plata afisat la avizierul asociatiei in dreptul ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza energia termica la apartament? mino2011 mino2011 la noi se fac contracte individuale si as vrea sa stiu la un ap de trei camere dc se calculeaza si holurile si balconul? (vezi toată discuția)
Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)