avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legat de dreptul la imagine si eventual lg. privind ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legat de dreptul la imagine si eventual lg. privind protectia datelor cu caracter personal

O persoana a lucrat in urma cu cativa ani la o firma ce avea obiect de activitate confectionarea de articole destinate pt. protectia muncii. La un moment dat, administratorul societatii i-a propus verbal persoanei sa imbrace o salopeta confectionata de firma unde lucra si sa i se faca o fotografie care urma sa fie folosita pentru reclama publicitara a firmei, in speta urma sa fie aplicata pe un baner publicitar instalat in curtea firmei, la vedere. Ulterior, persoana in cauza si-a incetat relatiile de serviciu cu acea firma, a fost concediata, iar dupa doi ani, prin intermediul autoritatilor statului a cerut administratorului firmei in caza sa schimbe reclama publicitara, el nemaifiind de acord ca imaginea lui sa reprezinte firma in cauza. Intrebare: Folosirea imaginii persoanei, fara acordul acesteia, constituie o fapta de natura contraventionala sau penala, potrivit legislatiei actuale a tarii noastre sau reprezinta un litigiu de natura civila? Cui revine competenta de solutionare a acestei situatii? Respectuos, solicit un raspuns calificat, bazat pe un temei legal, la care sa se faca trimitere si nu doar opinii despre cum ne-ar place sau cum am vedea solutia corecta, din punctul nostru de vedere. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cioaca_cc , utilizator 19:43, 31 Mai 2013
citind legea privind prot. datelor personale, eu unul nu am gasit nimc legat de folosirea simplei imagini a persoanei in cauza. dvs. ati gasit altceva? ma interesa un punct de vedere intemeiat, textul de lege il citisem inainte. ma puteti ajuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Panouri publicitare asociatie de proprietari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Ma puteti lamuri va rog care sunt pasii pentru a putea monta panouri publicitare pe peretii blocului? De asemenea ma puteti ajuta cu o macar o firma ... (vezi toată discuția)
Fotografii cu minori fotocami fotocami Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul subiect. Avem acceptul de a folosi pentru site-ul nostru cateva fotografii din arhiva personala a unei persoane ... (vezi toată discuția)
Exista solutie pt problema mea? manuelle manuelle Am inchiriat un spatiu comercial de 2 ani pt biroul meu. E situat la parter si pe coltul cladirii. Mi-am pus firma luminoasa deasupra usii, respectiv sub ... (vezi toată discuția)