avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Documente contabile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Documente contabile PFA

Buna ziua,

Am deschis de curand un PFA care furnizeaza servicii de consultanta in domeniul IT
Nu e platitor de TVA in Romania, dar este inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari si emite facturi catre Uniunea Europeana

Nu lucreaza cu numerar, doar cu operatii prin banca in ce priveste:
1. facturarea si incasarea serviciilor prestate catre Uniunea Europeana,
2. transferul banilor prin banca pe persoana fizica asociata cu PFA
3. plata prin banca a serviciilor de contabilitate
Nu am obiecte de inventar in patrimoniu si nici alte cheltuieli

Ce documente contabile trebuie intocmite in fiecare luna si la sfarsitul fiecarui an ?
Ce declaratii trebuie depuse la ANAF luna de luna si la sfarsitul fiecarui an ?

Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra si va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: fandreeaf , utilizator 14:51, 4 Iunie 2013
Trebuie sa completati la zi registrul jurnal de incasari si plati cu valorile din chitante si extrasele de cont.
La sfarsitul anului, pana pe 25 mai 2014 veti depune declaratia 200.
Pentru pfa platiti in timpul anului impozit pe venit si contributii la sanatate si pensie(doar daca nu aveti in alta parte un contract de munca).
Pana la urma e obligatoriu platat la pensii sau nu...ca am auzit mai multe variante?.Stiam ca doar CASS e obligatoriu.:(
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabilitate pfa apicultura cornelia radoi cornelia radoi buna ziua!unchiul meu e pfa cu cod 149 si de 2 ani primeste 1500 euro bani nerambursabili,ajutor european!treaba merge bine,si-a inmultit nr de stupi,mai greu ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)