avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire legala nedezbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire legala nedezbatuta

Buna ziua,
Mostenirea de pe bunicul meu care a murit acum 20 de ani nu a fost dezbatuta, iar bunica inca mai traieste. In ultimul timp s-a imbolnavit de cancer si are mama mea grija de ea de atunci. Pe langa mama, bunica mai are 6 copii (au mai ramas 5 unul dintre ei a murit acum cativa ani) care nu vor sa o ajute in nici un fel.
Mama vrea sa deschida dezbaterea mostenirii, deoarece bunica vrea sa ii lase ei tot.
Ce se poate face in aceasta situatie, ?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 23:13, 31 Mai 2013
Va trebui facuta succesiunea dupa bunicul, daca bunurile pe care bunica vrea sa i le lase mamei sunt bunuri comune ale bunicilor.

Va putea sa ii lase partea sa din bunuuri, nu si cea a bunicului care este mostenita de dansa alaturi de ceilalti copii. Ii poate face si un testament mamei.
Va multumesc frumos!
Parerea mea este ca bunica ar trebui sa incheie cu mama d-voastra un contract de intretinere, prin care , in schimbul intretinerii, sa-i dea bunurile. Daca ii face un testament, ceilalti copii ai bunicii, ca mostenitori rezervatari, pot cere reductiunea testamentului. Mai simplu spus, pot pretinde o parte din bunurile ce compun masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act testamentar. Andreia Aioanei Andreia Aioanei Bunica mea dorește să îmi facă act testamentar pe jumătate din bunurile deținute de ea.(bunicul a murit) Întrebarea mea este,dacă în acest caz este ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)