Buna ziua,
Mostenirea de pe bunicul meu care a murit acum 20 de ani nu a fost dezbatuta, iar bunica inca mai traieste. In ultimul timp s-a imbolnavit de cancer si are mama mea grija de ea de atunci. Pe langa mama, bunica mai are 6 copii (au mai ramas 5 unul dintre ei a murit acum cativa ani) care nu vor sa o ajute in nici un fel.
Mama vrea sa deschida dezbaterea mostenirii, deoarece bunica vrea sa ii lase ei tot.
Ce se poate face in aceasta situatie, ?
Multumesc frumos!
Va trebui facuta succesiunea dupa bunicul, daca bunurile pe care bunica vrea sa i le lase mamei sunt bunuri comune ale bunicilor.
Va putea sa ii lase partea sa din bunuuri, nu si cea a bunicului care este mostenita de dansa alaturi de ceilalti copii. Ii poate face si un testament mamei.
Parerea mea este ca bunica ar trebui sa incheie cu mama d-voastra un contract de intretinere, prin care , in schimbul intretinerii, sa-i dea bunurile. Daca ii face un testament, ceilalti copii ai bunicii, ca mostenitori rezervatari, pot cere reductiunea testamentului. Mai simplu spus, pot pretinde o parte din bunurile ce compun masa succesorala.