avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta. Inscriere in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta. Inscriere in cartea funciara

Dupa stabilirea sultei prin Hotarare judecatoreasca, Instanta instituie automat un privilegiu pentru proprietatea respectiva in Cartea Funciara sau este obligatia
celui care primeste sulta sa depuna Hotararea judecatoreasca , dupa ce ramane definitiva si irevocabila ?
Cel mai recent răspuns: tibors , utilizator 12:28, 31 Mai 2013
Cel care are interes va nota privilegiul.
Dar, pentru a se intabula ipoteca legala (privilegiul copartasilor a devenit, in temeiul NCC, ipoteca legala), e necesar ca imobilul celui obligat la plata sultei sa fie inscris in CF, ipoteca legala inscriindu-se in partea a III-a a CF ca o sarcina.
Desigur, va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consemnare suita in cf după sentință ciprian333 ciprian333 Dupa stabilirea sultei prin Hotarare judecatoreasca (irevocabila), Instanta transmite automat la OCPI hotararea iar privilegiu pentru proprietatea respectiva ... (vezi toată discuția)
Notare sulta cartea funciara tmctmc tmctmc Buna seara. Vin cu o problema de care m-am lovit si inca nu am reusit sa-i aflu solutia. In urma unui proces de succesiune( si iesire din indiviziune) sa ... (vezi toată discuția)
Sulta rairadu rairadu pot cumpara/vinde un imobil atribuit prin sentinta judecatoreasca,dar care cuprinde si o sulta,sau sulta ramine in sarcina celui precizat in sentinta ... (vezi toată discuția)