avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Studiere proba video in arhiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Studiere proba video in arhiva

La urmatorul termen de judecata ar trebui sa vizionez proba video in sala de judecata, in vederea lamuririi unui PV de depasire de viteza si a stabilirii identitatii soferului.
Intrebarea mea este urmatoarea: probabil va veni la dosar un cd cu filmuletul respectiv; atata vreme cat cd-ul este proba in dosar, inseamna ca teoretic as avea dreptul sa o studiez inainte de termenul de judecata.Insa cum procedez, pentru ca pentru asta e nevoie de un cd-player si un televizor in arhiva...se face o cerere, cui, daca ma trimite grefiera sau arhivara la plimbare, ce trebuie sa invoc, cum procedez?
Pot sa fac o cerere pentru emiterea unui duplicat?
Mentionez ca pozele exista deja la dosar, insa sunt neclare, iar judecatorul a emis adresa catre IPJ pentru a trimite filmul.Filmul intreg, nu pozele!
Atentie: PV nu poarta semnatura mea, NU ARE MARTOR, iar fotografiile sunt neclare si a fost primit dupa 30 de zile prin afisare, iar astea sunt si motivele pentru care judecatorul acerut vizionarea probei video.Eu insa as vrea sa studiez proba inainte de sedinta de judecata, pentru a avea o aparare pregatita.
Am intrebat niste prieteni avocati, insa habar n-au avut sa-mi raspunda, au zis ca n-au intalnit asa ceva niciodata.Totusi, este vorba despre o proba in dosar, si conform legislatiei ea poate fi studiata inainte de termenul de judecata.Intrebarea mea este cum anume?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
tavitavi9323, utilizator
Cel mai recent răspuns: tavitavi9323 , utilizator 23:23, 3 Iunie 2013
Mergeti la arhiva, solicitati dosarul spre studiu si depuneti o cerere de vizionare/copiere pe un CD adus de dvs, a probei video depuse la dosar. In functie de "procedura" arhivei,
personalul respectiv va permite vizionarea si copierea CD-ul pe laptop-ul dvs., sau va da curs cererii de copiere a CD-ului, urmand sa va puna la dispozitie duplicatul.
Da, va multumesc pentru raspuns si apreciez chiar sinceritatea dvs. Totusi, ma nelinistesc un pic ghilimelele din text.
Ma gandesc ca procedura de la Judecatoria Vintu de Jos ar trebui sa fie tot ca procedura de la Judecatoria Vintu de Sus si fix ca procedura de la Judecatoria Adunatii-Copaceni...
Ce-i treaba asta cu "procedura arhivei"?E un fel de "obiceiul pamantului"?Codul civil e unul din cate stiu eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vizionat pe suport dvd depus de ijp o presupusa contraventie ... liniuta liniuta Am vizionat pe suport DVD depus de IJP o presupusa contraventie ,neacordare de prioritate pieton .... filmarea este este dupa ce s-a inserat are 2 minute si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua . ma puteți ajuta și pe mine cu un sfat? am avut ... AdrianBraila AdrianBraila Bună ziua . Ma puteți ajuta și pe mine cu un sfat? Am avut o in luna Decembrie o divergentă cu agentii de paza ai unui magazin din Braila. Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - cum pot lua cunostinta de probele din dosar? radu-s radu-s Am facut plangere contravetionala impotriva PV depasire viteza. Plangerea este facuta in alt oras decat cel de resedinta astfel ca am cerut judecarea in ... (vezi toată discuția)