Buna ziua! 1.Pe la sf. lunii noiembrie am luat ( furat de la un magazin de electrocasnice si it 5 telefoane mobile, pe care dupa 2 luni le/am valorificat pe internet.
Prin luna Aprilie am mers la un supermarket cunoscut unde am luat 2 produse alimentare in val de 39 lei in afara cumparaturilor facute,am fost oprit de agentii de paza am recunoscut fapta am achiata integral produsele dar au chemat politia si mi/au luat o declaratie in care am recunoscut totul la care au atasat bonul de casa cu achitarea respectivelor produse.A fost luata si o declaratie sefului de magazin care a spus ca nu mai are absolut nici o pretentie asupra mea.
Referitor la primul caz au fost solicitate organele de Politie care au ajuns bineinteles la mine, recuperand intre timp telefoanele.Am fost chemat la politie unde am recunoscut totul , angajandu-ma sa inapoiez banii celor care le/am vandut aceste telefoane , lucru pe care l/am si facut , acestia declarad ca nu se vor constitui parte civila,si totodata am declarat ca regret fapta , sunt dispus sa acopar integral prejiudiciul creat in eventualitatea unor pretentii din partea magazinului respectv.
Mentionez ca nu am antecedente sau cazierul patat , am 36 de ani , casatorit cu un copil de 3 ani , studii superioare ,dar momentan nu mai am un loc de munca.
Va rog din suflet daca imi puteti spune ce consecinte imi pot aduce aceste fapte fara nici un fel de scuza pentru gestul meu si ce as putea face sa nu se ajunga la o condamnare?
Infractiunea este de furt calificat pentru amandoua faptele.Pentru cea din luna aprilie puteti primi neinceperea urmaririi penale.Pentru prima e mai greu de spus desi e posibil si ptr.asta.Angajati-va un avocat sa va reprezinte interesele si este posibil sa nu patiti nimic