avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Care sunt taxele si impozitele pe care trebuie sa le ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Care sunt taxele si impozitele pe care trebuie sa le platesc in cazul vanzarii unui apartament?

buna!va prezint pescurt situatia mamei mele! A pus apartamentul in vanzare! in cazul vanzarii,care sunt taxele pe caretrebuie sa le plateasca la financiar? este adevarat ca trebuie sa plateasca o taxa si la CASS?Mentionez ca mama mea nu este pensionara si nu lucreaza.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 20:02, 2 Iunie 2013
Cheltuielile in sarcina Dvs. de vanzator sunt:
-40 lei costul extrasului de carte funciara in forma autentica
-2% din pretul de vanzare al apartamentului declarat in contract, reprezentand impozit pe venit
In cazul in care Dvs. detineti calitatea de proprietar al apartamentului pe care il vindeti, de mai putin de 3 ani, impozitul pe venit va fi de 3% din pretul de vanzare al apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite Valy62B Valy62B Se plateste impozit la vanzarea unui teren arabil in valoare de aprox 200000 ron? Stiu ca taxele notariale le suporta cumparatorul. Eu ca si vanzator am vreo ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament maria_corina29 maria_corina29 buna seara, vreau sa vand apartamentul si cel care il cumpara vrea cu credit bancar. vreau sa stiu ce costuri ma implica pe mine ca sa il vand ca am auzit ... (vezi toată discuția)
Plata catre notar tutunarudenisa tutunarudenisa La vanzarea unui imobil, o garsoniera, eu in calitate de vanzator, ce taxe trebuie sa achit la notar? Mentionez ca vanzarea este in derulare si, la achitarea ... (vezi toată discuția)