avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz al celor din conducerea asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz al celor din conducerea asociatiei

In cazul abuzului sau neglijentei, administratorul, presedintele sau alti membrii ai comitetului, pot fii dati in judecata ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:54, 1 Iunie 2013
Daca aveti dovezi ,puteti sa ii dati in judecata .Dar ce abuzuri banuiti/au facut?
In temeiul deciziei RIL promovata de procurorul general al parchetului ICCJ
administratorul asociatiei de locatari sau proprietari are calitatea de functionar
Fapta acestuia de insusire pentru sine sau pentru terti de bani,valori sau alte bunuri pe care le administreaza sau le gestioneaza constituie infractiunea de delapidare

In conditiile in care se probeaza abuzul sau neglijenta in sarcina adminitsratorului raspunde strict acesta
In conditiile in care se probeaza prejudicii si daune cauzate de acte si actiuni ale presedintelui,memebrilor comitetului executiv ,in temeiul disp
L nr 230/2007 art Art. 32. -(2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau in judecata pentru calomnie ? myabubu myabubu Seful sotului meu le-a acuzat ca a furat din firma si le-a fortat sa isi dea demisia iar acesta a semnat si nu a intrebat ce dovezi are.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Calomnia liana16 liana16 As avea nevoie de un sfat: o anumita persoana face precizare scrisa la institutia unde lucrez ca va aduce probe solide din care sa reiasa incompetenta mea si a ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari, poate lua hotararea de a-l da in judecata pe fostul administrator ? aeg aeg Fostul administrator al asociatiei de locatari, a furat niste bani, aproape jumatate de milliard de lei vechi. Ne-am dat seama ca se intampla acest lucru, ... (vezi toată discuția)