Planuri de casatorie.intemeierea unei familii
In urma cu 2 ani am inceput o relatie tot a fost frumos.
Am fost si sunt cinstit cu onoare.demnitate si fidelitate ceea ce in ziua de azi greu gasesti.
De buna voie si nesilit de nimeni am facut viramente bancare in total de 25.000 euro
Acum mobila,masina,electronicele si electrocasnicele sunt la fosta prietena.Ea nu doreste sa imi recuperez nimic din ceea ce a fost cumparat din banii mei.Avand in considerare devalorizarea bunurilor acceptata si de mine.
Banca imi va elibera detaliul viramentelor suma ,data .
Am decis sa ii cer 15000 euro .dar sunt sigur ca va lungi plata datoriei.
Ca dovada am doar viramentele de la banca.
Din salariul ei nu putea plati tot ce are acum.Ce a fost in trecut si ce a ajuns acum.
Ce pot face.sa caut un avocat.unde ma adresez?
Va multumesc pt indrumarile si eventualele intrebari.
Daca dvs sunteti in Franta, iar prietena dvs in Germania, trebuie sa vedem daca este aplicabila, pentru vreun motiv, legea romana. In caz contrar, raspunsurile pe care le veti primi pe acest forum sunt doar sugestii, intrucat e posibil ca nici unul dintre utilizatorii acestui forum sa nu aiba cunostinte de drept german/francez (in cazul in care vreuna dintre aceste legi este aplicabila).
Cu titlu de sugestie, trebuie sa verificati care sunt conditiile si procedura reglementate de legea aplicabila pentru a dovedi o creanta si pentru a o executa.
Buna ziua! Din cate stiu atat in Franta, cat si in Germania este cunoscuta procedura de mediere. Puteti apela la un mediator, semnati un Acord de mediere cu dansa si in acela mentionati suma pe care ati agreat-o de comun acord cat si modalitatea de restituire a acesteia. In Romania, un astfel de Acord poate fi investit ca titlu executoriu si va ajuta foarte mult in cazul in care oricare dintre parti nu respecta cele asumate. Mult succes si mai multa incredere si optimism va doresc!
Spuneam cum se intampla in Romania cu Acordul. Bineinteles trebuie abordata situatia conform legislatiei tarii respective. Insa, in momentul in care totul este trecut negru pe alb si decis de comun acord de parti, in Romania, Franta sau Germania, macar exista un document care atesta cele sustinute de parti. Momentan, nu exista decat niste extrase bancare. Asa cum spuneam, mult succes!