avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare proprietate sau ce?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare proprietate sau ce?

Buna ziua!
Mama mea detine o padure in urma unei hotarari judecatoresti de partaj intre frati pe care are acte,dar a omis sa le treaca la primarie.Proprietar vecin e un verisor de al meu.Acesta a marcat cu brigadierul silvic copaci la el si a marcat unul si la mama si a mai taiat 9 de pe proprietatea mamei -nemercati si fara stirea ei.Avand in vedere ca mama e batrana si eu stau la distanta,care sunt pasii legali pentru recuperarea pagubei.
Sub incidenta carei legi este aceasta fapta?Multumesc anticipat pentru raspunsurile Dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:09, 2 Iunie 2013
Buna ziua,
Sub incidenta Codului silvic pentru copacii nemarcati si taiati,
sub incidenta codului civil pentru paguba si sub incidenta codului penal pentru furt.
Dumneavoastra alegeti.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc.Care ar fi pasii de urmat.Unde anunt?La primarie?la politie?As prefera sa rezolv totul intr-un timp relativ scurt,fara sa fiu nevoit sa vin acolo de mai multe ori.Se poate si prin posta cu confirmare de primire?
Buna ziua,
Pentru codul silvic, la directia silvica locala prin scrisoare cu confirmare de primire, nu va recuperati si paguba.
Pentru codul penal, plangere facuta de mama dumneavoastra la parchetul de pe langa judecatoria de care tine padurea, recomandata cu confirmare de primire, mama dumneavoastra va fi chemata sa dea declaratii, recuperarea pagubei in circa 3 ani.
Pentru codul civil, cerere de chemare in judecata formulata de mama dumneavoastra, cu tot cortegiul care urmeaza, recuperarea pagubei in circa un an.
Daca la civil nu doriti ca mama sa-si sustina singura cauza, va trebui sa angajati avocat.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila de punere in posesie amanata din 2009.abuz? dragosm1969 dragosm1969 Am o Sentinta Civila din 2009, definitiva si irevocabila, de punere in posesie a unei suprafete de padure, cu emiterea Ordinului Prefectului de aprobare pentru ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie silvic MIRCEA AVASILOAIE MIRCEA AVASILOAIE Buna,numele meu este Mircea,as dori sa intrb ce si cum pot sa procedez in urma primirii unui proces verbal de contraventie silvica ,facut de un padurar si pus ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma lamuriti cine este vinovat - curierul sau teparul? andronache112 andronache112 Buna ziua as dori sa ma lamuriti cu o chestiune. Daca o persoana a ridicat un colet,iar curierul nu a cerut act de identitate,se face vinovat de pierderea ... (vezi toată discuția)