avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înscrisuri comunicate fãrã acþiune. Data de la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Înscrisuri comunicate fãrã acþiune. Data de la care începe sã curgã termenul de comunicare a întâmpinãrii

Buna seara,
Am primit documentatia referitoare la un dosar in care am calitatea de parat iar din aceasta lipseste tocmai cererea de chemare in judecata, fara de care nu pot formula intampinarea.
Am solicitat instantei transmiterea acesteia si am primit-o pe fax, insotita de adresa de inaintare.
In acest caz termenul de 25 zile pentru depunerea intampinarii curge de la primirea primei documentatii sau de la data primirii cererii de chemare in judecata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:59, 3 Iunie 2013
O situatie cel putin ciudata.

Cred ca parerile vor fi impartite.

Parerea mea personala este ca, in acest caz, termenul de 25 zile trebuie sa curga de la primirea actiunii si nu a documentatiei.

Este evident ca primid doar anexele actiunii (documentatia) nu aveti cum sa formulati o intampinare.

De altfel, prevederile codului de procedura civila se refera la "comunicarea actiunii".
Multumesc mult!
As vrea sa va mai intreb ceva. La intampinare se anexeaza toate inscrisurile de care inteleg sa ma folosesc ca proba? Daca solicit interogatoriul reclamantului cu mentiunea "personal la interogatoriu" se depune si acesta?
Inca o data multumesc!
Nu cred ca vor exista niciun fel de discutii legate de termenul de 25 de zile. Daca ati solicitat in termen comunicarea actiuniisi depuneti intampinarea in cele 25 de zile de la primirea actiunii, atunci sunteti in termen.

Nu aveti obligatia decat de a indica probele pe care le solicitati nu si proba propriu-zisa, adica nu trebuie sa depuneti si interogatoriul. Probele vor fi administrate doar dupa ce ele vor fi incuviintate in sedinta publica, dupa dezbatere contradictorie,a probelor propuse de parti.
Sunt sigură că situaţii de genul celei arătate de dvs. nu vor fi chiar aşa de rare. ªi eu sunt de părere că termenul de 25 de zile începe să curgă de la data comunicării cererii de chemare în judecată, indiferent de data primirii primei adrese de la instanţă (înţeleg că au fost două adrese).

În sprijinul acestei afirmaţii este chiar alineatul 1 al art. 201 Cod procedură civilă, care dispune că părâtul are obligaţia de a depune întâmpinare în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată. Or, chiar dacă iniţial vi s-a pus în vedere să depuneţi întâmpinare în termen de 25 de zile dar, din eroare, nu vi s-a comunicat şi copia acţiunii, acest termen nu poate să înceapă să curgă decât de la data comunicării cererii de chemare în judecată, indiferent care ar fi data la care instanţa v-a transmis prima adresă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere intampinare ranedo ranedo Buna seara! Instanta a emis o Rezolutie cf.art.201,alin.1,Cod procedura civila,cu termen de depunere de catre banca a intampinarii in termen de 25 de ... (vezi toată discuția)
Comunicat adresa FeticCristina FeticCristina in legatura cu dosarul, in calitate de PARAT, va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari,SUB SANCTIUNEA ANULARII CERERII,aveti de ... (vezi toată discuția)
Chemat in judecata civila Nepotul Nepotul Buna seara, Am fost chemat in judecata pt dezbaterea de mostenire. Am primit o Comunicare in Adresa emisa pe 26 septembrie, ea contine: In legatura cu ... (vezi toată discuția)