Am contractat un credit pe firma de la banca,dupa 5 luni firma a intrat in insolventa in forma simplificata.Va rog s-mi spuneti cum se va achita creditul ramas dupa intrarea firmei in insolventa.Cei de la banca refuza sa imi dea un raspuns,ba chiar mi-au spus ca vor declara creditul scadent,desi eu sunt cu ratele la zi(inclusiv pe luna mai 2013).Va multumesc!
Depinde ce doriti sa faceti dvs in continuare, adica daca intelegeti sau nu sa mai achitati ratele. Daca sunteti la zi cu acestea, nu vad cum ar declara scadent anticipat creditul. Sigur ca raspunsul depinde si de prevederile contractului dintre parti.
Contractul intre parti nu are nici o clauza privitoare la insolventa,iar eu chiar m-am angajat ca voi plati ratele in continuare lasand o declaratie privind angajementul de plata la centrala bancii.
Trebuie sa stiti ca in Codul Civil, intrarea in faliment reprezinta cauza de decadere a debitorului din beneficiul termenului. In mod evident, banca va declara creditul scadent anticipat.
Pentru a evita asta puteti nova creditul pe persoana fizica, sau pe o alta persoana juridica, dar doar cu acordul bancii.
Nu exista reglementari. Solutia o gasesti doar la banca. Fie va intelegeti sa novati creditul, fie sa platiti dumneavoastra ratele, pentru persoana juridica.