avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca- credit persoanajuridica intrata in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca- credit persoanajuridica intrata in insolventa

Am contractat un credit pe firma de la banca,dupa 5 luni firma a intrat in insolventa in forma simplificata.Va rog s-mi spuneti cum se va achita creditul ramas dupa intrarea firmei in insolventa.Cei de la banca refuza sa imi dea un raspuns,ba chiar mi-au spus ca vor declara creditul scadent,desi eu sunt cu ratele la zi(inclusiv pe luna mai 2013).Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:17, 17 Iunie 2013
Parerea mea e ca va impiedicati de detalii neimportante.
ati spus ca firma a intrat in procedura simplificata de faliment? Da? De la acel moment creditul a incetat . de la acel moment datorati toti banii ramasi din credit.
Probabil banca v-a stopat dobanzile tot de la acel moment.

De ce conteaza cand si cum sunteti notificat, daca dvs stiti de la ce moment datorati banii respectivi?

Ma indoiesc ca aveati sa platiti banii in 30 de zile, sau in 15 zile. Atunci, ce conteaza ca se mentioneaza doar o zi? Imi scapa ideea. Aveti nevoie de mai mult timp sa scapati de bunuri din patrimoniu?
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
nu vreau sa scap de nici un bun din patrimoniu.nu inteleg de unde ati ajuns la concluzia aceasta.in contractse stipuleaza ca termen 15zile pt.restituirea sumelor datorate.

Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
Interventie moderator : Scrierea nejustificata cu majuscule este interzisa de regulamentul forumului.
Va rog sa va exprimati civilizat!

Nu cred ca cititi ceea ce va scriem aici. Contractul a incetat la data deschiderii procedurii simplificate a falimentului, a incetat din cauze legale, ope legis.
De ce credeti ca vi s-ar mai aplica acea clauza? Acea clauza este valabila doar in situatia in care contractul mai era in vigoare.

Este o decizie buna sa nu incercati diverse actiuni menite a va frauda creditorii, ele nu va vor face decat sa pierdeti bani. orice vanzare facuta ulterior datei insolventei va fi usor desfiintata in instanta deoarece este evident facuta in frauda creditorilor.
Nu incerc decat sa va dau sfaturi, nu trebuie sa ma intelegeti gresit. Nu va acuz de nimic, doar incerc sa acopar toata plaja de variante la care v-ati fi putut gandi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa si fidejusiune doe_ro doe_ro Buna ziua, am urmatoarea problema: Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox ... (vezi toată discuția)
Apartamentul executat silit, datorii restante utilitati basu basu Buna ziua, am trecut, ca multi altii, prin perioade grele. Nu am mai putut achita ratele la ipotecar, am incercat o a doua rescadentare, mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Contractele in derulare se considera mentinute la data deschiderii procedurii; aura calin aura calin Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. - in urmatoarele probleme: 1) noile reglementari in domeniul insolventei( modif. ... (vezi toată discuția)