avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca- credit persoanajuridica intrata in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca- credit persoanajuridica intrata in insolventa

Am contractat un credit pe firma de la banca,dupa 5 luni firma a intrat in insolventa in forma simplificata.Va rog s-mi spuneti cum se va achita creditul ramas dupa intrarea firmei in insolventa.Cei de la banca refuza sa imi dea un raspuns,ba chiar mi-au spus ca vor declara creditul scadent,desi eu sunt cu ratele la zi(inclusiv pe luna mai 2013).Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:17, 17 Iunie 2013
Am pus aceasta intrebare,fiindca cei de la banca au pomenit de aceasta reglementare a BNR.
Intr-un SRL atat timp cat nu se fac fraude se raspunde in limita capitalului social. Adica daca iau un imprumut si il investesc in firma intr-o afacere care da faliment si pot proba raspund doar in limita capitalului social. Banca poate sa te declare falit si sa vanda activele firmei, dar nu bunurile proprii. Daca bag banii in buzunar si ii cheltuiesc pe altceva raspund cu propria avere pana la achitarea creditului. Trebuie discutat cu un avocat specializat exact in acest domeniu. Nu cred ca banca se va opune sa preluati dumneavoastra ca persoana fizica creditul dar s-ar putea sa va ceara garantii.
Banca poate declara creditul scadent anticipat la o zi fara a ma notifica in prealabil .
Avand in vedere ca firma a intrat in faliment, contractul de credit a incetat. Aveti noroc ca vi s-a dat o zi, putea sa va execute silit, fara sa va notifice, pentru ca incetarea contractului s-a facut din culpa debitoarei .

Parerea mea este ca ar trebui sa gasiti o modalitate de a rambursa debitul pe care l-ati garantat, cat mai repede, ca sa evitati sa fiti executat silit.
daca banca declara creditul scadent anticipat,exista un termen de plata sau poate fi chiar de o zi.Data declarari creditului scadent anticipat este cea in care am notificat sau poate fi si alta
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
mihaidraghicescu61, utilizator

Alte discuții în legătură

Insolventa si fidejusiune doe_ro doe_ro Buna ziua, am urmatoarea problema: Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox ... (vezi toată discuția)
Apartamentul executat silit, datorii restante utilitati basu basu Buna ziua, am trecut, ca multi altii, prin perioade grele. Nu am mai putut achita ratele la ipotecar, am incercat o a doua rescadentare, mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Contractele in derulare se considera mentinute la data deschiderii procedurii; aura calin aura calin Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. - in urmatoarele probleme: 1) noile reglementari in domeniul insolventei( modif. ... (vezi toată discuția)