avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor copil

Buna ziua,
in urma cu ceva timp am fost "fortata" sa imi dau demisia propunandu-mi-se 2 sal compensatorii (mai exista posibilitatea cu desfiintarea postului si zero lei); desi a trecut 1 luna si ceva inca nu mi-am recapatat cartea de munca si nici fisa fiscala; intrebarea mea este urmatoarea: mai pot beneficia in momentul de fata de indemnizatia pt copil(am aflat de viitorul copil la terminarea preavizului)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:01, 7 Martie 2009
In momentul de fata nu puteti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, decat din momentul nasterii copilului. Din pacate pentru dvs. se pare ca nici atunci nu o sa beneficiati, deoarece trebuie sa aveti 12 luni lucrate anterior nasterii copilului (incercati varianta sotul)
daca la data nasterii copilului nu aveti ultimele 12 luni lucrate, nu veti avea dreptul la CIC, ci numai alocatia de crestere a copilului, timp de 2 ani, 200 lei/luna
Din pacate, cer 12 luni lucrate anterior.O solutie ar fi sa ia concediu sotul dvs.
Sau sa se angajeze intr-un timp scurt... nu stim cand a fost ultima zi de lucru etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil MariaGutuu MariaGutuu In ultimul an de facultate am ramas insarcinata si nu m-am incadrat in campul muncii , respectiv nici venituri la stat.Asta a fost in 2008, deci acum 4 ani in ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa concediu crestere copil vivi23ro vivi23ro in cazul in care se concediaza o persoana la o perioada mai mica de un an dupa revenirea din concediu crestere copil, se beneficiaza de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil cati106 cati106 pot primii indemnizatie pt cresterea copilului,daca nu mai lucrez din anul 2012? (vezi toată discuția)