avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot benefia de stimultent de insertie eu (tatal) daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot benefia de stimultent de insertie eu (tatal) daca sotia mea nu are serviciu?

Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie daca pot beneficia de stimulent de insertie (cred ca asa se numeste) daca sotia mea nu are serviciu si am doar eu si daca pot sa-l iau in conditiile in care nu as vrea sa imi bag concediu crestere copil.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:29, 3 Iunie 2013
1. Daca dvs. indepliniti conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) puteti solicita direct stimulentul de insertie fara a mai intra in CCC.

2. Deoarece sotia nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci veti beneficia de stimulentul de insertie de la data nasterii copilului.

3. Mergeti la Primarie si solicitati lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pt tata nely_cecil nely_cecil buna ziua, as avea niste intrebari legate de concediul postnatal si stimulentul de insertie... daca viitoarea mama nu lucreaza, poate beneficia tatal ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si tatal , fara a intra in concediu ? budurca budurca Buna seara ! Am o problema la care as vrea sa aflu un raspuns : - daca sotia mea este insarcinata si nu este angajata nicaieri , pot beneficia eu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie penesmaria penesmaria Buna ziua! Spuneti-mi ,va rog, in situatia in care sotul indeplineste conditiile pentru acordare CCC, insa nu vrea sa-si ia CCC, sotia nu indeplineste ... (vezi toată discuția)