avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot beneficia de somaj ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot beneficia de somaj ?

Buna ziua,
Lucrez de 4 luni la o firma privata, luna aceasta respectiv a 5-a, este de preaviz ( inca nu mi-au dat actele, dar urmeaza dupa spusele lor ).
As dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj avand in vedere vechimea destul de mica la actualul loc de munca ?
Mentionez ca vechimea totala in munca este de ~ 10 ani, fara intrerupere, insa in luna ianuarie, ultima luna la locul de munca anterior, am avut 2 sau 3 zile de concediu fara plata. De la locul de munca anterior am plecat eu.
La actualul loc munca mi-au spus ca nu se poate, dar as dori o parere obiectiva.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 4 Iulie 2013
Pana atunci nu cred ca se poate vorbi despre o eventuala incetare a c.i.m. Concedierea verbala nu are niciun efect juridic.
Astazi mi-au spus ca-mi vor da toate actele. Ca voi fi sunata, in momentul in care sunt gata sa le semnez. Am fost sa vb personal pt a nu ma trezi trecuta la absent nemotivat, insa administratorul mi-a spus ca actele de incetare vor fi cf contractului de munca si ca n-are rost sa mai stau.
Multumesc pt informatii.
Buna ziua,
Am revenit pt ca am informatii noi si nu stiu cum sa procedez mai departe.
Decizia de la actualul loc de munca este cu 61(1) si specifica faptul ca preavizul este de pe 31.05 pana pe 27.06 si ca pe 28 iunie inceteaza C.I.M ( sper ca asta nu inseamna ca nu am luna intreaga ).
Doar am citit-o si o voi primi pe 28 cu restul de acte, urmand probabil, sa primesc si adeverinta pt somaj luna viitoare dupa ce vor fi platite darile la luna iunie.
De la vechiul loc de munca, de unde am nevoie de diferenta pt a avea cele 12 luni, am plecat cu 55(b) si am o adeverinta, insa acolo platile s-au facut in urma unei decizii de poprire.

As dori sa stiu pana voi avea toate actele de la actualul loc de munca ( Bucuresti ), ce am de facut cu aceasta adeverinta de somaj de la locul de munca anterior ( Ilfov ) ?
Si ce se intampla daca angajatorul anterior nu este la zi cu platile la somaj ?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
c_ia, utilizator
Art.61 alin.1 c.mun. ce litera are ? Deoarece numai pentru literele c si d se acorda preaviz.
Imi cer scuze, cu gandul la alin.1, am scris gresit. In decizie scria 65 (1).
Si am preavizul in care scrie ca s-a desfiintat postul.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
c_ia, utilizator

Alte discuții în legătură

Somaj dupa 7 luni de contributie, dar dupa cfp special Cezara_Voina Cezara_Voina Buna ziua! as vrea sa aflu si eu daca as putea beneficia de somaj in conditiile in care am stat cateva luni in concediu fara plata dupa CIC de 11 luni , iar ... (vezi toată discuția)
Notificare preaviz desfacere contract de munca. Danbossu Danbossu Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal sa primesti o notifacare de preaviz in data de 04.07.2016 dar sa isi faca efectul cu 01.07.2016 (vezi toată discuția)
Administrator societate comerciala-angajat cu contract de munca ramo1305 ramo1305 Buna ziua, un angajat pe postul de administrator societate comerciala poate beneficia de indemnizatie de somaj? Daca da, cum se procedeaza pentru a ... (vezi toată discuția)