Buna ziua,
Lucrez de 4 luni la o firma privata, luna aceasta respectiv a 5-a, este de preaviz ( inca nu mi-au dat actele, dar urmeaza dupa spusele lor ).
As dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj avand in vedere vechimea destul de mica la actualul loc de munca ?
Mentionez ca vechimea totala in munca este de ~ 10 ani, fara intrerupere, insa in luna ianuarie, ultima luna la locul de munca anterior, am avut 2 sau 3 zile de concediu fara plata. De la locul de munca anterior am plecat eu.
La actualul loc munca mi-au spus ca nu se poate, dar as dori o parere obiectiva.
Multumesc.
Am inteles.
Adeverinta de somaj de la locul de munca anterior o pastrati intrucat cred ca este posibil s-o solicite cei de la AJOFM la calculul stagiului de cotizare.
Legea nr.76/2002 prevede :
Art. 5 În sensul prevederilor prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
.... V.stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-a datorat contribuţia de asigurări pentru şomaj atât de către asigurat, cât şi de angajator sau, după caz, numai de către asigurat, precum şi perioada pentru care persoanele asigurate în sistemul asigurărilor pentru şomaj prin încheierea unui contract de asigurare pentru şomaj au datorat şi au plătit contribuţia de asigurări pentru şomaj;
....
Prin urmare, legea nu prevede expres plata contributiei si doar sa fie datorata.
Buna ziua,
Pt ca ultimele 12 luni trebuie sa le am din 2 locuri diferite am inteles ca trebuie sa duc de la ambele locuri atat adeverinta de somaj cat si de vechime.
Cea de vechime de la locul de munca anterior, nu este facuta doar pt perioada de dupa inchiderea cartii de munca, ci este pt toata perioada lucrata la ei 2003-2013 si la sfarsit scrie si ca am avut 5 zile de cfp in perioada mentionata.
Imi pot refuza dosarul din cauza acelei adeverinte pt ca nu este doar dupa 01.01.2011 sau pt ca scrie de cfp ?
Maine este ultima zi in care pot depune dosarul sa ma incadrez in cele 10 zile...