avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE SI PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE SI PREAVIZ

Buna ziua,
Sunt un angajator si m-am confruntat cu urmatoarea situatie:
un angajat isi da demisia din senin(nu este in perioada de proba), fara a anunta nimic si din ziua urmatoare nu se mai prezinta la lucru.Pe mine legea ma obliga sa inregistrez demisia si bineinteles sa ii acord preaviz in cazul concedierii.Pe angajati nu ii trage nimeni la raspundere pt ca nu-si respecta partea lor de obligatii?
Cum pot sa demonstrez ca nu mi-a acordat preaviz, ce masuri pot lua impotriva unui astfel de angajat?Daca eu nu as respecta preavizul in cazul unui salariat, imediat el ar face plangere la ITM si vine controlul dornic sa imparta amenzi; eu acum ,insa, unde sa fac plangere?
Va multumesc pentru un eventual raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 3 Iunie 2013
Pe cererea lui de demisie ce scrie ? Dvs ce rezolutie ati pus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz ruxandra-maria ruxandra-maria Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca-mi pot anunta demisia si din acel moment sa nu ma mai prezint la servici.Vreau sa plec la munca in strainatate, iar daca ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba si de preaviz danabadici danabadici va rog sa-mi spuneti cit este perioada de proba respectiv preaviz si preaviz in caz de demisie? eu am pus la proba 15 zile si la preaviz 15 la fct de vinzator ... (vezi toată discuția)
M-am angajat în februarie și sunt în perioada de probă. vreau să îmi dau demisia, sunt obligată să stau în preaviz, cum susține patroana? Andreea_deea98 Andreea_deea98 Bună ziua,am și eu o întrebare.Eu m-am angajat în luna februarie la locul de muncă și sunt în probă(3 luni) eu astăzi am zis că nu mai vreau să ... (vezi toată discuția)