avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de asociere in participatiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de asociere in participatiune

Sunt persoana juridica si am incheiat un ctr de asociere in participatiune cu o persoana juridica dupa cum urmeaza:
-respectiva PJ are o suprafata de pamant care vrea sa o cultive;
-eu ca PJ vin cu samanta si ingrasamintele , cumparate pe factura.
In ctr s-a stabilit operatiunile in contabilitate sa le faca cel cu pamantul si apoi sa se imparta conform contractului.
Problema e : pe ce baza(act) transfer materialul de insamantat si ingrasamintele? Trebuie facturat? Este deajuns sa fie mentionat in contract?
Cum este corect?
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: miraj , utilizator 18:58, 3 Iunie 2013
Documentul/ actul este decontul de repartizare a veniturilor si cheltuielilor . Repartizarea se va face conform contractului
Citit acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...

Acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

Aici aveti un studiu de caz:
[ link extern ]

Iar aici un model de decont:
[ link extern ]
multumesc mult
am inteles

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de parteneriat Bianca_Jecan Bianca_Jecan Buna ziua! As vrea sa ma documentez mai in detaliu, in ceea ce priveste incheierea unui contract de parteneriat. [b]Situatia pe scurt[/b]: societatea la care ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune ccccristina ccccristina buna ziua un asociat( a venit cu spatiu),trebuie sa primeasca lunar de la celalalt asociat in fiecare luna 3000 de euro + tva in urma desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Contabilitate societate ContSters103316 ContSters103316 Ce documente trebuie intocmite pentru a inregistra in contabilitate produsele care se dau proprietarilor de teren care au arendat terenul societatii si cum se ... (vezi toată discuția)