avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Care sunt aactele si unde trebuie sa ma adresez pentru a initia procedura de divort de comun acord fara copii.
Cel mai recent răspuns: Iola , utilizator 13:04, 23 Iunie 2005
cat dureaza o procedura standard si una simplificata de divort? eu nu am implitit inca un an de casatorie, si deci nu pot sa aplic la cea simplificata. mai mult, sotul nu o sa fie de acord. stiti cumva cat se poate prelungi tamtamul asta? daca el nu e de acord si refuza orice infatisare?
mersic
Rux e una si aceeasi persoana cu anonimul.
Daca da mai asteapta sa faci un an, poate incepeti sa va intelegeti.
Cererea se depune la presedintele Judecatoriei sectorului 6.
Daca sotul nu este deacord, trebuie sa faci dovada cu martori ca divortul este iminent, fara posibilitate de impacare.
Romy,
Mersic pentru mesaj, dar din pacate nu sunt aceeasi persoana cu anonimul. Situatia mea e urmatoarea: eu vreau sa divortez pentru ca mi-am gasit pe altcineva (din alta tara). As vrea sa stiu cat dureaza divortul pentru ca as vrea sa plec cat mai repede, am posibilitatea de a obtine rezidenta prin intermediul inscrierii la o univeristate. Problema e ca nu am implinit inca un an de casatorie si sunt singura ca sotul nu ar fi de acord cu divortul. As vrea sa stiu cat poate sa-mi ingreuneze plecarea. Deci care este procedura? Eu ar trebui sa depun o cerere la judecatoria sectorului 3 (in care amandoi avem domiciliul) si apoi cat ar trebui sa dureze? Cate infatisari cu martori? Daca as mai astepta inca putin as implini anul de casatorie. Ar fi mai usor pentru mine, sau ar fi aceeasi procedura?
Mersic inca o data
Rapid ar fi cu acordul partilor, dupa implinirea a un an de la casatorie.
Daca nu.... 2-3 termene. Inteleg ca nu sunt copii rezultati din casatorie?
Divortul in general dureaza mai putin, partajul mai mult....
nu sunt copii. nu cred ca partajul o sa dureze prea mult pentru ca nu prea avem ce imparti, iar daca asta ar usura lucrurile, mai bine ies eu in pierdere...
la cele 2-3 termene trebuie neaparat sa ma prezint? ce interval este intre ele? in concluzie, de la depunerea cererii de divort pana la obtinerea divortului (pe hartie) cat timp trece... in cel mai bun/rau caz?

Alte discuții în legătură

Divort la cinci luni dupa casatorie sonder sonder Buna.Am nevoie de cateva informatii legate de divort.Suntem casatoriti de cinci luni,nu avem copii,nu vor exista bunuri de impartit,totul se face de comun ... (vezi toată discuția)
Cerere divort de comun acord saraf saraf Buna ziua! Poate posta cineva exact o cerere de divort de comun acord? am tot cautat pe alte siteuri dar nu am gasit decat vag ce trebuie sa contina si nu ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord fara copii sau partaj alecomsrl alecomsrl Buna ziua. as dori sa stiu daca se poate care este procedura(actele care se depun si unde) la divortul de comun acord fara copii si fara bunuri de impartit si ... (vezi toată discuția)