avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plangere furt, dosar in procuratura?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plangere furt, dosar in procuratura?

ce sanse sunt de retragere plangere a unui dosar ajuns in parchet??mentionez ca cel acuzat(iubitul meu cu care locuiam impreuna) ,intro seara,nefiind acasa, dupa o neintelegere, cu un amic au intrat in casa si mi au luat cateva bijuterii pe care le am recuperat.am dat decalaratie in care l am invinuit fiind mai mult subiectiva.
mai pot face ceva??
Cel mai recent răspuns: catalin1980 , utilizator 20:37, 3 Iunie 2013
Daca locuia impreuna cu d-voastra, puteti sa va retrageti plangerea prealabila pana in momentul in care hotararea ramane definitiva.Art.210 Cod Penal.Daca s a inceput urmarirea penala,se va da incetarea u.p.Plangerea impotriva cui ati facut-o mai exact?
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
catalin1980, utilizator
sper sa nu fi inteles eu gresit.....dosarul e la procuror si din cate am inteles de la prietenul meu vor sa l trimita in instanta.eu cand am dat declaratia eram f suparata si l am acuzat suficient....nu am recunoscut ca locuia cu mine,mai bine zis am exagerat .acum ce pot face?sa merg eu la procuror???
V-am intrebat fata de cine ati facut plangerea ptr ca ati spus ca a mai fost si un amic al prietenului d-voastra.In cazul asta retragerea plangerii prealabile nu functioneaza fata de amic.El va raspunde ca autor al infractiunii.Ca sa fie lucrurile simple ptr toata lumea va duceti la procuror sau chiar la politist ,va schimbati declaratia,si asa nu mai pateste nimeni nimic.Daca va schimbati declaratia numai sub aspectul faptului ca d-voastra defapt locuiti efectiv cu invinuitul si dintr-un puseu de nervi ati declarat in plangere contrariul,apoi ulterior va retrageti plangerea,sa stiti ca amicul va raspunde oricum ca si autor al infractiunii de furt calificat
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
catalin1980, utilizator
va multumesc pt raspuns.intrebarea este daca imi pot schimba declaratia pur si simplu,fara a se tine cont de probele administrate?
Va schimbati pur si simplu declaratia.Dar trebuie sa faceti dovada ca ati locuit efectiv cu faptuitorul .Locuit efectiv nu presupune intalniri sporadice......Banuiesc ca aveti martori care sa sustina varianta d-voastra.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
catalin1980, utilizator

Alte discuții în legătură

Articolul 210(251)furt intre rude ContSters83983 ContSters83983 Buna seara!Am si eu o problema.In urma cu 6 ani am luat la mine in casa o fosta colega de facultate,in fine in luna iulie a acestui an am constatat ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pentru furt Monica3006 Monica3006 Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutorul unei persoane specializate. Am depus o plangere la politie pentru furt. O persoana necunoscuta a intrat in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)