avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate fara a fi mentionat numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate fara a fi mentionat numele proprietarului?

Buna ziua, am si eu o nelamurire.
Exista, conform legislatiei in vigoare, vreun titlu de proprietate (act) care sa nu contina in cuprinsul lui numele proprietarului ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 09:48, 4 Iunie 2013
Nu exista asa ceva. Ati vazut dvs un astfel de act?
NU, categoric, nu exista nici un act de proprietate care sa nu contina numele proprietarului!!! Ce fel de act de proprietate ar mai fi? Prin definitia sa, actul de proprietate trebuie sa individualizeze bunul (indiferent de gen) si numele proprietarului.
Poate doar din eroare sa nu cuprinda si numele titularului dreptului de propriertate... :-/
Nu am vazut, si nici eroare nu este.

La o mostenire, in masa succesorala poate fi admis un imobil al carui act de vanzare cumparare sa nu contina numele defunctului ? Din cate stiu, in masa succesorala nu intra decat bunurile asupra carora decedatul avea un titlu de proprietate. Mie mi s-a intamplat asta, sa fie inclus cu buna stiinta (nu din eroare) in masa partajabila un bun al carui act de vanzare-cumparare nu continea numele tatalui meu, ci al parintilor lui, pentru ca nu se efectuase succesiunea de la bunicii mei, la tatal meu si sora lui, matusa mea ... bine, ulterior nu a fost luat in calcul la imparteala.
Pai acel act are numele proprietarului, insa nu al tatalui dvs. Nici nu avea cum pt ca nu se facuse succesiunea.
Pai la asta ma refer. Judecatorii au considerat ca acel act reprezinta un titlu de proprietate al tatalui meu asupra imobilului si l-au inclus in masa succesorala. Deci nu reprezinta un titlu de proprietate al al tatalui meu, ci al parintilor lui ?
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
eder, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie mostenire razvanz razvanz Buna Ziua! As dori sa ma ajutati cu o informatie. Fratii bunicii mele au impartit pamantul parintilor lor in parti egale, fara ca bunica mea sa fie ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa in mediul rural/vanzatorul nu recunoaste/contract vanzare-cumparare de mana 1961/mostenire mariuscastigatorul mariuscastigatorul Bunicii mei au cumparat o casa in mediul rural in anul 1961 pe baza unui contract de vanzare-cumparare de mana cu martori. Detin contractul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)