avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Inselata de un avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Inselata de un avocat

Buna ziua,

ce ma sfatuiti sa fac in urmatoarea situatie? In urma cu mai multi ani, am platit un avocat pt recuperarea unui teren dobandit fraudulos de catre o terta persoana. Dupa multi ani de procese si bani, in ultima decizie a judecatoriei, paratul invoca faptul ca terenul a fost dobandit de buna credinta neavand de unde sa stie ca exista un litigiu, deoarece la cartea funciara nu a fost inscrisa nicio sarcina. Din pmdv, eu consider ca am fost pagubita de avocatul care mi-a reprezentat cauza, deoarece acesta nu si-a facut datoria si a "omis" sa inscrie sarcina in cartea funciara. Intelegerea cu avocatul a fost ca acesta sa faca toate diligentele necesare pt a recupera imobilul respectiv si sa ma reprezinte in toate instantele avand in vedere ca eu locuiesc in alt oras. Cum il pot face sa raspunda pentru eroarea facuta care mie imi aduce un prejudiciu foarte mare?
Cel mai recent răspuns: MARIUS DRAGU , Avocat 11:20, 4 Iunie 2013
Buna ziua,

In asemenea situatii poate exista si o culpa din partea dvs, deoarece in aceasta cauza daca aveati anumite suspiciuni trebuia sa exista o perseverenta in relatia dvs cu avocatul angajat ( aici ma refer la diligentele pe care le-a facut) Cu atat mai mult pot sa va spun ca de multe ori decizi apartine judecatorului. Consider fara sa fiu partnitor , ca atunci un client chiar daca angajeaza un avocat, trebuie sa participe si sa se intereseze poate chiar mai mult de dosarul personal.
Nu pot sa nu va dau dreptate asupra celor relatate de dvs, dar aceste cerinte trebuie sa fie dovedite prin inscrisuri.
Acum, ce puteti face?
Puteti depune la Baroul din care face parte o plangere care trebuie sustinuta cu acte doveditoare serioase din care sa reiasa culpa acestuia.Asteptati raspunsul comisiei de disciplina si apoi puteti folosi raspunsul primit de la comisie pentru a deschide o actiune de pretentii impotriva acestuia.
Situatia nu este destul de clara si cred ca mai pot fi alte cai de atac pe care trebuie sa le exercitati in instanta,daca sunteti in termenul legal si se incadreaza procedural.
Succes
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
MARIUS DRAGU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie decan baroul avocatilor anouka89 anouka89 Buna ziua Am primit de curand decizia unei plangeri pe care am formulat-o pe 9 martie 2011 catre decanul baroului avocatilor Galati, cu toate la acea data ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare casa - prin tribunal catabmw catabmw Am facut precontractul de vanzare- cumparare pentru casa si un teren extravilan la notar si acum avocata pe care o am imi spune sa facem contractul de ... (vezi toată discuția)
Teren vandut de 2 ori nicolaec_70@yahoo.com nicolaec_70@yahoo.com tata a achizitionat un teren extravilan in localitatea in care locuieste , prin act de vanzare cumparare dar nu a facut intabularea . in tot acest timp el a ... (vezi toată discuția)