avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modele de acte necesare la incheierea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modele de acte necesare la incheierea CIM

buna ziua,
In data de 31 mai am stabilit cu angajatorul sa incetez munca. am inteles de la unele persoane ca trebuie sa mi elibereze nota de lichidare, adeverinta vechime si decizie incetare CIM. as vrea cateva modele oficiale, ce am gasit pe internet sunt diferite unul fata de celalalt. nu doresc sa primesc somaj pentru ca mi am gasit de munca in alta parte.
va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
tasha_lex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 4 Iunie 2013
nu exista model oficial. fiecare isi face cum vrea fisele
La data incetarii c.i.m. va trebui sa primiti de la angajator:
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj.

Nota de lichidare nu este un document obligatoriu.

Singurul model tipizat este adeverinta de somaj
[ link extern ]

Pentru adeverinta de vechime se folosesc modelele agreate de ITM-uri
[ link extern ]
freeelis a scris:

La data incetarii c.i.m. va trebui sa primiti de la angajator:
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj.

Nota de lichidare nu este un document obligatoriu.

Singurul model tipizat este adeverinta de somaj
[ link extern ]

Pentru adeverinta de vechime se folosesc modelele agreate de ITM-uri
[ link extern ]

multumesc pentru detalii.
daca nu doresc sa primesc somaj mai trebuie eliberata si adeverinta de somaj sau doar adeverinta de vechime si decizia de incetare a CIM?
va multumesc
Cum doriti, legea il obliga pe angajator s-o elibereze. Insa este bine s-o aveti , nu se stie niciodata cand o sa aveti nevoie de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare Daliborka Daliborka Buna ziua, Nota de lichidare este obligatorie?Sm inteles ca ar fi intrat in vigoare si legea care impune existenta notei de lichidare? Stiti ceva?exista un ... (vezi toată discuția)
Actele care se elibereaza obligatoriu de catre angajator la incetarea cim emilia_2010 emilia_2010 Buna ziua, Doresc sa stiu ce acte are obligatia angajatorul sa elibereze angajatului la incetarea CIM sau la solicitarea acestuia. Este obligatoriu sa se ... (vezi toată discuția)
Acte de intocmit la desfacere cim Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu buna seara! in cazul unei incetari a CIM cu art.55 lit.b), decizia de incetare e cea care se da angajatului? va multumesc! (vezi toată discuția)