avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare ipoteca

Buna ziua!
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat juridic.
In anul 2007, cu 2-3 luni de zile inainte de casatorie am luat cu viitoarea sotie (fiecare) cate un credit, ipotecand in acest sens casa parintilor mei. In anul 2009 am divortat, dar in sentinta de divort nu au fost mentionate cele doua credite pentru care a fost ipotecata casa parintilor mei. Deci, in prezent exista cele doua credite, al meu si al fostei sotii si fiecare credit are drept ipoteca casa parintilor. Fosta sotie nu are intarzieri la plata ratelor, nu avem probleme cu banca, doar ca parintii mei doresc ca fosta mea sotie sa schimbe la banca ipoteca de pe casa lor pe o alta casa, ceea ce ea amana sa faca. Am vorbit si eu si parintii mei cu ea, spune ca tot cauta persoane dispuse sa accepte o ipoteca pe imobilul lor, spune ca va schimba ipoteca, dar ca nu reuseste lucrul acesta. Ideea e ca insistam de cativa ani buni sa faca aceasta schimbare, iar noi nu mai avem incredere in buna-vointa sau straduinta ei.
Intrebarea este: exista posibilitatea de a o obliga pe fosta sotie (prin instanta, printr-o declaratie notariala sau in alt mod juridic) sa schimbe, la banca, ipoteca de pe imobilul parintilor mei pe un alt imobil?
Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
bogdann12, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:29, 4 Iunie 2013
Chiar daca ar vrea sau ar putea, poate nu accepta banca. Oricum ar fi, nu puteti s-o obligati cu ceva nici pe fosta, nici banca. Femeia respecta contractul incheiat cu banca, isi plateste ratele , nici nu e vb de rea credinta.
De unde sa ia femeia alt imobil pentru a propune bancii mutarea ipotecii ?
Va inteleg opinia si va multumesc pentru postare. Banca nu are nimic impotriva. Dar, sa zicem, doamne fereste, ca are un accident si nu mai poate plati ratele. Banca va fi intelegatoare sau va lua casa ? Sau, va trebui sa platim noi ca sa nu pierdem bunul ipotecat...
In caz ca nu mai plateste, ori platiti in locul ei, ori banca se va indrepta impotriva casei adusa ca si garantie.
Apoi, pt a va recupera paguba, va trebui sa va indreptati impotriva ei cu o actiune in regres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Mutare ipoteca SIN2016 SIN2016 Am urmatoarea situatie: in 2007 am obtinut un credit cu ipoteca pe apartamentul parintilor mei. La acesta sotia este coplatitor. Conditia a fost ca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Partaj-mutare ipoteca nicu3943 nicu3943 Buna ziua, Sunt titularul unui credit ipotecar pe care il plateste fosta mea sotie in urma intelegerii verbale prin care ea a ramas sa locuiasca in casa in ... (vezi toată discuția)