avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme partaj - apartamentul bun propriu si totusi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme partaj - apartamentul bun propriu si totusi nu pot sa-l vand

Buna ziua!
fostul sot a deschis actiunea de partaj in instanta si cere sulta pt imbunatatirile aduse la imobilul in care stam si care este bun propriu al meu.Daca eu vreau sa-l vand inainte de terminarea partajului am voie?Nu am cum sa-platesc sulta daca nu vand iar el nu are bani sa-l cumpere.Mi-a spus ca nu pot sa-l vand pana cand nu se termina partajul ca e notat in CF.Se poate asa ceva? Doar e bun propriu cota1/1 al meu.
Nu cred sa gasiti client imediat.
avvalentina a scris:

Trebuia sa faceti plangere impotriva incheierii de carte funciara cand s-a inscris litigiul si nu interdictia. Puteti intocmi acum, pana la finalizarea procesului, o promisiune de vanzare, in caz ca gasiti persoana interesata.In acest caz nu e nevoie de acordul sotului. In caz ca nu vi s-a comunicat incheierea OCPI, dreptul de opozitie curge de la data cand ati luat la cunostinta de notarea litigiului.

Buna! sa inteleg ca pot face plangere impotriva incheierii de carte funciara ? catre cine trebuie sa o fac? Nu mi s-a comunicat nimic inca astept sa-mi vina citatia pt prima infatisare.Plangerea trebuie trecuta si in intampinarea pe care am inteles ca trebuie s-o fac? Si va rog sa-mi spuneti daca sunt sanse sa rezolv ceva cu plangerea asta.Va multumesc!
Eu consider ca trebuie sa utilizati toate caile legale, adica sa faceti si intampinare in dosarul de partaj, sa contestati suma pretinsa (atentie ca trebuie sa fie de 1/2 din banii investiti, restul de 1/2 repprezinta contributia dvs), sa se faca o expertiza care sa tina cont de uzura si - pe de alta parte plangere la OCPI.
Termenul pentru plangerea impotriva incheierii OCPI se formuleaza catre Judecatorie,in 15 zile de cand ati aflat de acea incheiere.Este actiune separata.Se timbreaza cu 8 ron.Eventualul cumparator poate intra in posesie imediat, antecontractul se noateaza la Cartea funciara......
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
avvalentina, utilizator
va multumesc pt ajutor!

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva incheierii de carte funciara victor77 victor77 Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti : Am primit o incheiere de carte funciara cu un extras de CF. Am constatat ca pe imobilul proprietate s-a notat in CF o ... (vezi toată discuția)
Ocpi, intabulare liviuucv liviuucv Buna seara. In urma procesului de partaj am obtinut in instanta imobilul, dar instanta a decis ca trebuie sa platesc sulta catre fosta sotie 100 000 si ea ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil care nu-mi mai apartine de drept,buna ziua, sunt executat silit pe un imobil achizitionat direct ... siteavu siteavu Buna ziua, sunt executat silit pe un imobil achizitionat direct de la proprietar in rate. nu am mai putut plati ratele...si vechii proprietari au anulat ... (vezi toată discuția)