avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere neinregistrat la fisc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere neinregistrat la fisc

Am un contract de inchiriere inregistrat la fisc care expira pe 15 iunie 2013. Am semnat o prelungire de contract pe 2 ani ( 15 iunie 2013+2 ani). Acest act eu inca nu l am depus la fisc. Intrebarea mea este daca m am razgandit acest act neinregistrat la fisc are valoare juridica? Ar putea firma respectiva sa stea in in spatiu locativ si dupa 15 iunie in baza acestui act? Ar putea sa ma actioneze cu success in instanta pe baza ca nu am respectat contractul?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:09, 1 Octombrie 2013
Buna ziua
Am si eu o problema: Fratele meu si-a inchiriat apartamentul, dar inca nu a depus contractul la finante. Dorim sa fie totul legal. Problema este ca el este plecat din tara si nu se intoarce curand. Eu ma ocup de cheltuieli, de chiriasi, de toate problemele care tin de acel apartament. Asi putea face contractul de inchiriere pe numele meu? Trebuie sa fie neaparat trecut proprietarul pe contractul depus la finante?

Nu puteti face contractul pe numele dvs deoarece nu puteti dispune de acel bun, nefiind al dvs.
Puteti insa incheia contractul de inchiriere dvs insa in numele fratelui dvs, avand la baza o procura in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare chirie si evacuare chirias fanex88 fanex88 Am probleme cu chiriasul, a platit sume mici si a ramas in urma acum ar fi cu chiria la ianuarie 2014. Problema e ca la contract a fost facuta o modificare la ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias-neplata chirie, utilitati pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua, Am un chirias care de 2 luni nu a platit chiria si nici utilitatile (nici nu mai poate fi contactat).Care este procedura pentru evacuare/reziliere ... (vezi toată discuția)
Proces verbal scris de mana Egnar Egnar buna ziua spuneti-mi un proces verbal scris de mana intre mine propietar si chirias ,cu martori ,este luat i considerare in instanta?am inchiriat csa si acum ... (vezi toată discuția)