Am un contract de inchiriere inregistrat la fisc care expira pe 15 iunie 2013. Am semnat o prelungire de contract pe 2 ani ( 15 iunie 2013+2 ani). Acest act eu inca nu l am depus la fisc. Intrebarea mea este daca m am razgandit acest act neinregistrat la fisc are valoare juridica? Ar putea firma respectiva sa stea in in spatiu locativ si dupa 15 iunie in baza acestui act? Ar putea sa ma actioneze cu success in instanta pe baza ca nu am respectat contractul?
Buna ziua
Am si eu o problema: Fratele meu si-a inchiriat apartamentul, dar inca nu a depus contractul la finante. Dorim sa fie totul legal. Problema este ca el este plecat din tara si nu se intoarce curand. Eu ma ocup de cheltuieli, de chiriasi, de toate problemele care tin de acel apartament. Asi putea face contractul de inchiriere pe numele meu? Trebuie sa fie neaparat trecut proprietarul pe contractul depus la finante?
Nu puteti face contractul pe numele dvs deoarece nu puteti dispune de acel bun, nefiind al dvs.
Puteti insa incheia contractul de inchiriere dvs insa in numele fratelui dvs, avand la baza o procura in acest sens.