avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de proprietate

buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o casa la tara (acolo locuieste mama lui) ,dar acea casa este ridicata inainte de a ne casatori noi.as dori sa stiu ce drepturi am eu asupra acestor locuinte. mama sotului este singura si nu mai sunt alti mostenitori.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:56, 13 Iunie 2013
Depinde ce urmariti dv., care sunt relatiile actuale, ce doreste sotul, ce doreste soacra... nu prea avem date.
Stiu soacra care i-a dat nurorii aproape tot ce avea ca avea incredere in ea mai mult decat in fiu sa o ingrijeasca; asa a si fost.
Totusi, de aici pana la situatia dv. de care n-am habar, e greu sa va scriu cateva pagini cu scenarii potentiale.
POate ne dati mai multe amanunte si, mai ales, de ce conteaza pentru dv. sa apareti scrisa acolo in acte.
Ce urmaresc ? Investitiile facute in apartament de atatia ani sunt facute din banii nostrii pe numele soacrei. Sotul, ar vrea sa ma treaca si pe mine in acte dar mama nu il lasa motivand ca doar eu sunt sotia lui si nu trebuie sa-mi fac probleme. Da, sunt sotia lui, dar in cazul unui divort ce se intampla? Soacra ramane cu tot . Imi pun aceasta problema pentru ca sotul a mai fost casatorit si fosta a plecat doar cu hainele. Chiar daca sunt situatii in care soacrele au lasat totul nurorilor, in cazul nostru nu poate fi asa. Au mai fost discutii intre noi si de multe ori spune ca va vinde apartamentul. Si atunci ma intreb ce se intampla cu banii cheltuiti ?
Va multumesc pentru ajutor
O seara placuta
Nu puteti macar pt casa din provincie sa-l convingeti pe sot s-o treaca pe numele copilului ?
Aveti un drept de creanta .. dar nu va vad dand-o pe soacra in judecata pt a va da banii investiti.
Chiar daca as da soacra in judecata, nu am cu ce dovedi ca am investit, aproape peste tot e numele ei, iar copilul probabil oricum il mosteneste pe sot (nu sunt alti copii din casnicia anterioara, sotul nu are frati)
Asa e, ma gandeam ca daca nu-i convingeti in niciun fel sa va improprietareasca si i-ar da fiului, ati locui si dvs cu fiul in cazul unui divort..
Daca va intelegeti cu sotul, nu-i vreo problema.. de vandut femeia nu vinde pt nu va mai avea unde sta.

Ganditi si altfel, cu cat ati contribuit dvs in casa soacrei, poate ati fi platiti chirie in alta parte.

Alte discuții în legătură

Bună seara!doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie ... Krystinabaltaretu Krystinabaltaretu Bună seara!Doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie dacă se poate. Din prima căsătorie a socrului meu a rezultat sotul meu(unicul fiu).La vârsta ... (vezi toată discuția)
Divort, succesiune andynyul andynyul Buna ziua ! As dori va-rog frumos niste raspunsuri la situatia in care ma aflu: Eu si sotul meu, impreuna cu fiica noastra de 18 ani stam intr-o casa, curte ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)