avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme administrative si financiare la firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme administrative si financiare la firma

incerc sa fiucat maiscurt posibil, dar activitatea firmeia inceput in 2005 asa ca nu este asa de simplu.
incepand cu inceputul. In 2005 eu am avut oidee de afacere dar datorita faptului ca eu eram angajat la o firma unde aveam deplasiri frecvente si in strainatate am implicat un prieten. Am infiintat firma cu 2 administratori 50% 50%. eu 2 ani si 6 luni nu am fost forte impicat doarfugitiv. in 2007 septembrie mi-amdat demisia de lafirma la care lucram si m-am ocupat doar de firma. din pacate ampreluat-o cu aprox 30 euro minus.singurul lucru ce am reusit sa fac anul trecut e sa nu se mareasca datoria.
din pacate aceasta iarna a fost forte grea si momentan suntem in situatia: 52000 ron linie credit care ar fi trebuit prelungit in mai dar slabe sanse pt ca am refuzat 4 biltete la ordin la plata. la 1 furnizor avem 40000 ron,laaltu vreo 10000, la altu 5000 altu 6000 altu 4500 dec toata lumea e suparata.
noi am redus cheltuielile la minim,din pacate pe stoc nu avem mai mult de 20000 ron,o masina papuc din 2005 cu inca 3 rate leasing,deci nu acopera datoriile.
pt inceput asta e situatia se mai poate detaila daca e necesar.
INTREBAREA MEA ESTE, LA CE POT SA MA ASTEPT IN CONDITIILE IN CARE VANZARILE SUNT FOARTE MICI SI CUM AS PUTEA SA INCHID FIRMA FARA COMPLICATII MARI
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 12:34, 8 Martie 2009
molnarjoe a scris:

.
din pacate aceasta iarna a fost forte grea si momentan suntem in situatia: 52000 ron linie credit care ar fi trebuit prelungit in mai dar slabe sanse pt ca am refuzat 4 biltete la ordin la plata. la 1 furnizor avem 40000 ron,laaltu vreo 10000, la altu 5000 altu 6000 altu 4500 dec toata lumea e suparata.
noi am redus cheltuielile la minim,din pacate pe stoc nu avem mai mult de 20000 ron,o masina papuc din 2005 cu inca 3 rate leasing,deci nu acopera datoriile.

Ceva nu este in regula :-/ Activul trebuie sa fie egal cu pasivul. Pe intelesul dumneavoastra - sumele de plata au corespondent in active. Ce active aveti? :sorry:

Mi-ati raspuns pe un alt topic ca azi este 8 Martie ceea ce este adevarat si permiteti mi sa va urez
" La multi ani "
d.p.d.v. contabil este adevarat ca activul este intotdeauna egal cu pasivul dar concret daca contul 121 este pe debit ( in traducere pierdere ) si contul 455 pe credit ( in traducere asociiatii au imprumutat firma ) atunci se explica situatia de fapt "firma in faliment"
deci cum s-a ajuns la situatia asta e simplu,au trebuit 2 ani. cheltuielile au depasit in anumite luni incasarile. vornim poate de vreo 2000-2500 rom lunar cea ce nu se observa foarte puternic daca este rulaj. doar ca minusul a ajuns sa depaseasca rulajul.iar acum rulajul a scazut simtitor. de acea sa ajuns la refuz bilete la ordin si dinastea.
in acest an am inceput sa scadem costurile telecomunicatii, angajatimai putini. sialte maruntisuri.
dar pb este ca linia de credit (50000) nu osaimi fieprelungita in mai, mi-au spus ca probabil o vor restructura asta inseamna o impartire pe 12 luni sau 24 cu garantie imobiliara. asta odata a doua esteun furnizor la care tre sa ii dau 4cam 40000 ron sper capot sam inteleg cu el cumva ca are nevoie de bani problema este ca in perioada asta nu peste un an. si mai este inca un furnizor cu 10000 rom la care amun cec pt 6900 pe care incerc sa ilconving sa nu ildepuna ca asta nu este o solutie. sincer aminteles ca refuzul unui CEC este o problema mai mare.
Dar cea maimare problema este canu stiu la ce sa ma astept in acest an. sa cer insolventa sau nu.
Raspunsul e simplu vi l-am mai dat si eu si ceilalti colegi care au raspuns pe acest topic :
- daca reusiti sa amanati la plata furnizorii , sa reesalonati creditul la banca etc. dar ce este mai important sa aveti un rulaj care sa va acopere cheltuielile curente si datoriile atunci este OK ( avand in vedere conditiile economico-financiare actuale nu prea cred !)
- daca nu dupa parerea mea este mai bine sa cereti dvs deschiderea procedurii de faliment

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Acum cateva luni firma noastra a intrat in faliment si aveam emise 4 file cec fara acoperire in banca, ne-am inteles cu furnizorul si au fost ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii si la stat,banci , furnizori mikloskinga mikloskinga Va rog sa raspundeti la intrebarea mea , la firma unde lucrez de 15ani ,inca din anul trecut au inceput sa mearga rau treburile, am acumulat datorii catre ... (vezi toată discuția)
Cec refuzat la plata alynabica alynabica buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie care este pedeapsa pentru o fila cec refuzata din lipsa disponibil lasata garantie la un contract. situatia de fata ... (vezi toată discuția)