avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reglementare absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reglementare absente nemotivate

Buna ziua

imi puteti spune va rog daca exista reglementat in Codul muncii un numar minim de absente nemotivate pe care un angajat are voie sa le aiba? Este in regula daca in regulamentul intern scrie ca lipsa nemotivata 2 zile consecutiv poate duce la desfacerea disciplinara a cim-ului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 5 Iunie 2013
Nu este reglementat numarul de zile de absenta dar de obicei se pune minim 3 sau 5, ca sa nu intre in contradictie cu numarul de zile libere de care beneficiaza angajatul de exemplu la moartea cuiva sau pentru alte cazuri prevazute de lege.
Oricum nu puteti sa ii desfaceti contractul de munca dupa 2 zile pentru ca trebuie convocat pentru cercetare disciplinara etc ceea ce nu se poate face in doua zile. Dar ii puteti suspenda contractul pentru nemotivate pana organizati cercetarea disciplinara, comunicarea catre salariat, luarea deciziei si comunicarea deciziei (toate acestea se fac cu termene clare).
@ Diana_B

Este corect daca in Reg.intern / cccm se prevede ca lipsa nemotivata de la locul de munca timp de 2 zile constituie abatere disciplinara care poate duce la sanctionarea salariatului respectiv, inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere germi germi Dupa cate zile de absenta nemotivata de la serviciu se poate face concedierea. (vezi toată discuția)
Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)