avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare proces penal.În cât timp trebuie sã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare proces penal.În cât timp trebuie sã plãtesc despãgubirile ?

Buna seara,
Daca printr-o hotarare judecatoreasca faptuitorul este obligat sa plateasca despagubiri financiare, fara a se preciza perioada in care trebuie sa faca acest lucru, cat timp trebuie sa astepte partea vatamata acea suma de bani? Mentionez ca faptuitorul are de executat si pedeapsa cu inchisoarea cativa ani. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: otilia321 , utilizator 17:56, 6 Iunie 2013
Chiar daca este arestat dvs. puneti in executare sentinta penala definitiva si daca aveti norocul ca inculpatul sa aiba ceva bunuri pe numele sau sau banuti la banca atunci va veti recupera ceva din despagubiri, daca in schimb acesta nu are nimic pe numele sau...atunci in 3 ani se cam duce termenul.
succes
av.M.Hornea
Plata despagubirilor poate fi ceruta imediat dupa ce instanta a dat o hotarare definitiva de condamnare.
In sentinta scrie ca se poate face recurs in 10 zile. Asta inseamna ca trebuie sa astept sa vad daca inculpatul face recurs, sau pot depune cerere pt executarea sentintei acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)
Cand este finalizat cazul pentru a redobandi permisul? helllkisss helllkisss Buna! am o problema . am fost prins fara permis de conducere in 2008 si am fost judecat aici e rezultaul :Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă ... (vezi toată discuția)
Despre condamnare si contestare in anulare in penal gabitzu1ro gabitzu1ro Buna.Explicatie: 10/01/2012 Condamnare (JUDECATORIA CLUJ) Solutie: Condamnă pe inculpatul V.C. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea ... (vezi toată discuția)