avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reg.casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reg.casa

mi de scuze pt. intrebarea me :cum pot sa lichidez un sold casa daca nu mai am lichiditati ?va multumesc mult
maria51 a scris:

incasari su plati la acelas furnizor sau client?asta pt.ca am solduri la furnizorii care defapt sint achitati?in reg casa pot cu nota sa-i trec pe plati?

Pai ...una este reglarea casei si alta este ce precizezi mai sus. :stunned:
Uite, te ajut eu cu o solutie

Cu privire la soldul casei
Verifica mai intai soldul contului de asociat, intrucat mai toate firmele in ziua de azi au asociati care pulseaza bani in afacere fara a mari capitalul sociat, etc.
Astfel daca contul de asociat arata ca ai bagat (imprumutat) bani in firma, nu trebuie decat sa faci o dispozitie de plata catre asociat cu suma intreaga (sau de mai multe ori pe mai multe zile cu parti ale ei daca e prea mare).
La explicatii nu trebuie decat sa scrii: ramburs imprumut asociat, plata asocita.
Si ai scapat fara prea multa munca.

Dar aici apare si morala:
presupunand ca mai ai si angajati, gandeste-te cat de greu este sa-ti dai seama ce s-a intamplat cu banii daca nu tii o evidenta stricta a lor. Nu este numai un document necesar in contabilitate ci este o arma de protejare impotriva celor care mai baga bani in buzunar.

cu privire la furnizori:
Nu pot sa spun decat sa cautati chitante sau extrase de cont ce nu le-ai luat in calcul (varianta corecta si legala)
O alta varianta ar fi, si aceasta este pentru lenesi:
- cereti soldul de plata de la furnizorii pe care-i aveti, (un mod mai hotoman este sa intarziati cu plata si apoi va suna ei si va zic ce aveti de plata, unde incepeti soldurile mentionate sa le puneti pe analitic);
- pentru fiecare furnizor confirmat faceti 401=401ANALITIC cu soldul confirmat si care credeti ca e real
- reglati cu o nota contabila tot pe asociat diferenta, dar asta numai cand ati reusit sa fiti siguri ca nu mai aveti nimic neconfirmat (este discutabil privind legalitatea ceea ce spun dar e un mod de o lua de la inceput, iar pe de alta parte se justifica insasi de faptul ca tot asociatul a fost cel care a platit asa cum la casa asociatul a fost cel care a beneficiat de bani)
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
Cosmin Antohe, Contabil
multumesc mult ,am sa studiez toate sfaturile primite de la d-stra,cred ca am si de invatat ceva, mi- ati fost foarte util multumesc mult dar am o problema nu lucrez cu ct.455 (adm.nu a introdus bani in societate)dar am inteles ca in baza soldurilor confirmate de la furnizor pot sa trec pe plati in reg.casa ?super tare .......multumesc
maria51 a scris:

)dar am inteles ca in baza soldurilor confirmate de la furnizor pot sa trec pe plati in reg.casa ?super tare .......multumesc

Cine ti-a spus aceasta bazaconie?:fight:
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
ContSters42967, utilizator
Este o nebunie (ca sa nu spun altfel)! Cum pot sa reglez registrul MEU de casa pe baza celor spuse de ALTII?
La primul control, pe langa faptul ca te va lua la intrebari in legatura cu lipsa chitantelor, vor merge in control si la furnizorii tai.
Mai bine ia legatura cu furnizorii, cere-le confirmarea soldurilor si in cazul in care la tine apare neachitat si la ei apare achitat, cere o copie dupa chitanta respectiva stampilata de ei cu mentiunea "conform cu originalul".
Daca nici la ei si nici la tine nu apare achitat, dar in realitate datoria nu mai exista, vezi ce s-a intamplat (poate nu s-a eliberat chitanta, poate marfa a fost returnata) si intocmiti documentele care trebuie intocmite.
Daca la tine apare achitat si la ei neachitat, vezi sa nu fi inregistrat gresit vreo chitanta.

Alte discuții în legătură

Reglare conturi denisa2011 denisa2011 buna ziua, daca stiu soldul la 371 pot face note contabile de reglare pt 378 si 4428, imi strica ceva in balanta, se modifica ceva ce nu ar trebui? va ... (vezi toată discuția)
Furnizori neachitati barta_andras barta_andras Buna ziua, sunt contabil de putina vreme la un SC si uitandu-ma peste balanta am gasit cativa furnizori neachitati din 2012-2013. In realitate datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila miutaradu miutaradu in balanta la contul 401 am sold creditor exemplu 100 in fisa analitica cont 401 am 102,21 adica mai mult cu 2,21care provin de la mai multi furnizori (de ... (vezi toată discuția)