avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reg.casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reg.casa

mi de scuze pt. intrebarea me :cum pot sa lichidez un sold casa daca nu mai am lichiditati ?va multumesc mult
mi de multumiri, maria51
fat frumos a scris:

Daca nici la ei si nici la tine nu apare achitat, dar in realitate datoria nu mai exista, vezi ce s-a intamplat (poate nu s-a eliberat chitanta, poate marfa a fost returnata) si intocmiti documentele care trebuie intocmite.
Daca la tine apare achitat si la ei neachitat, vezi sa nu fi inregistrat gresit vreo chitanta.

Vezi ai ramas si tu fara solutii s-a zis clar ca e inregistrat mai tot gresit si nu se doreste refacerea
Eu m-am lovit preluand o firma in situatia de mai sus si in acord cu administratorii, ne-am asumat riscul sa o luam de la 0 (ba chiar erau si cateva declaratii nedepuse pe la ANAF) si uite am scapat cu doar 1000RON pentru tot si fara "pile"

Sper ca intelegerea Mariei nu are la baza ce am scris eu mai sus, nici de cum nu sugerez sa reglezi soldul casei cu acele confirmari ale furnizorilor in mod direct.

Este o solutie confirmarea de sold in baza concilierii arbitrale si atata timp cat de ambele parti soldul este acceptat este si normal sa reglezi diferentele, iar singurul mod lenes este in baza contului de asociat, intrucat el este responsabil de acele diferente (sau administratorul dupa caz) poti sa o privesti ca pe un minus in gestiune la care gestionarul trebuie sa plateasca.

In Legea contabilitatii se specifica clar refacerea oricarui document pierdut, dar calculeaza care sunt costurile:
sa refaci documentele (costul este dat si de timpul pierdut) sau sa risti o amenda de cativa lei (care o primesti si ai scapat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglare conturi denisa2011 denisa2011 buna ziua, daca stiu soldul la 371 pot face note contabile de reglare pt 378 si 4428, imi strica ceva in balanta, se modifica ceva ce nu ar trebui? va ... (vezi toată discuția)
Furnizori neachitati barta_andras barta_andras Buna ziua, sunt contabil de putina vreme la un SC si uitandu-ma peste balanta am gasit cativa furnizori neachitati din 2012-2013. In realitate datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila miutaradu miutaradu in balanta la contul 401 am sold creditor exemplu 100 in fisa analitica cont 401 am 102,21 adica mai mult cu 2,21care provin de la mai multi furnizori (de ... (vezi toată discuția)