avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenirea la numele de fata dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenirea la numele de fata dupa divort

Buna ziua. Am divortat acum 7 ani si am ramas pe numele sotului, pentru a nu produce copilului o trauma psihica, acum are 14 ani si intelege situatia.
As vrea sa imi reiau numele de fata, este posibil? Multumesc. Magdalena
Buna ziua,
Solicitati schimbarea de nume la Starea civila de la primarie pe cale administrativa.
Va vor indruma ei ce acte va sunt necesare.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Am citit pe internet ca imi trebuiesc motive temeinice. Care sunt acestea? De cand ne-am despartit nu am avut nici o problema cu el.
Multumesc.
Exista posibilittea schimbarii numelui pe cale administativa (in temeiul Og 41/2003 actualizata ) dar o astfel de cerere este admisibila numai pentru motive temeinice.
Legea enumera cazurile in care o astfel de cerere este justificata, insa ele au un caracter exemplificativ, putand sa existe si alte cazuri temeinic justificate.. Caracterului justitifcat, intemeiat al cererii ,se apreciaza , in concret, de la o cerere la alta.

Buna ziua,
Si acesta este un motiv temeinic
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc. Sper sa funtioneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa ContSters291123 ContSters291123 Buna am 18 ani si as dori sa imi schimb numele. Din motive financiare nu sunt sigura ca parintii mei vor divorta insa eu imi dores sa imi schimb numele. Ce ... (vezi toată discuția)
Cum pot lua numele tatalui meu natural? adrianacorozel adrianacorozel as dori sa stiu ce acte imi trebuie sau unde ma pot interesa sa imi schimb numele,sunt trecuta pe numele tatalui vitreg,si vreau sa il schimb sa iau numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume si prenume persoana majora bcory bcory Buna ziua, As dori sa cunosc care sunt posibilitatile legale de schimbare atat a numelui, cat si a prenumelui in cazul unei persoane fizice majore. Fac ... (vezi toată discuția)