Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o mare problema pe care o am.Stau in apartamantul soacrei mele,cu care am facut contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,dansa are problem cu alcoolul si vrea sa ne dea afara din casa.Intrebarea mea este daca poate sa ne dea afara?
Multumesc anticipat
Cu ce titlu stă soacra în apaartament? ªi-a reţinit cumva dreptul de uzufruct sau de abitaţie pe întreg apartamentul? Dacă da, poate cere oricînd evacuarea dumneavoastră, deoarece în această situaţie aţi avea doar nuda proprietate, dreptul de folosinţă (mai larg sau mai restrîns, în funcţie de dreptul pe care şi l-a rezervat) aparţinînd soacrei.
Are abitat pe 2 camere,iar actul a fost facut acum 10 ani cand traia si socrul meu,el a decedat acum 4 ani.Ce pot face eu ca sa pot fi acoperita in cazul in care vrea sa conteste actul de vanzare cumparare.Noi platim totul in casa,ea nu plateste nimic;din pensia ei isi cumpara doar pentru ea.
Dacă nu are un drept de abitaţie pe întregul apartament, nu poate emite pretenţii privind evacuarea. În schimb, dacă nu vă îndepliniţi obligaţiile de întreţinere, poate cere desfiinţarea contractului, dar numai în ceea ce priveşte partea care i-ar fi revenit la decesul soţului.
Va trebui să vă constituiţi probe în ceea ce priveşte toate cheltuielile făcute cu întreţinerea ei, inclusiv probe în situaţia în care va refuza întreţinerea (martori).
Evacuare concubin
eu19788
Bună seara. Concubinul soacrei, poate fi evacuat,... dacă la locuința respectivă vorbim de un contract de întreținere cu clauză de abitație viageră ... (vezi toată discuția)