Ziua buna. Desi rasfoiesc din cand in cand, nu mi-am facut cont pana acum.
Cazul meu sta in felul urmator:
Eu, vand unei persoane un obiect cu suma X, doar ca cel ce cumpara mentioneaza cu nu poate plati acum si prefer sa-mi plateasca in decurs de 5 zile.
Se face rapid un accord scris, in care se mentioneaza cine vinde, cine cumpara, care este obiectul contractului, suma cat si durata de rambursare.
Se semneaza si se incheie targul.
Individul in decurs de 5 zile nu a putut onora clauzele, pe motive de boala. Acestea s-au prelungit la 9 saptamani, pe tot felul de motive si nici obiectul contractului nu l-am mai putut recupera.
In timpul asta, am primit fel de fel de minciuni, cum ca plata s-a efectuat dar intr-un loc gresit si asa mai departe.
Din ce cunosc eu, pot merge pe abuz de incredere si furt. Minciunile nu stiu unde sa le plasez. Deasemenea, vreau sa ma constitui si parte civila, in vederea recuperarii datoriilor plus alte sume ce au fost cheltuite pentru recuperarea lor. Din ce am inteles, pot invoca si o anumita chirie.
Sunt dornic sa aflu mai multe. As dori sa stiu, pe ce tip de avocat sa merg, si daca pot primi recomandari in acest domeniu. Onorariul pentru aceasta speta in ce limite se gaseste, nu de alta dar am citit minunatii cu fel de fel de oameni ce cauta sa stoarca si ultimul ban.
Din moment ce nu plateste, si nici bunul vandut nu doreste a-l restitui, nu se constituie furt ? M-ar interesa o incadrare cu caracter penal, nu de alta dar poate o mai coace si altcuiva.