avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere hotarare care sa tina loc de contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare

in anul 2006 am dobandit prin licitatie un teren de 300 m concesionat am facut documentatia ptr contructia casei (am obtinut autorizatia de constructie) si in anul 2009 am inceput costructia casei ,nemai avand posibilitatea financiara de a termina casa am vandut-o altei persoane casa in momentul vanzari era nefinalizata .intre mine ca vanzator si cel care a cumparat am facut o chitanta de mana cu un martor ca eu iam vandut casa inceputa de mine si nefinalizata.terenul pe care este costruita casa este concesionat de la primarie .cel care a cumparat de la mine constructia inceputa de mine sete plecat din tara si nu a mai mers sa plateasca concesiunea .concesiunea si toate actele figurand tot pe numele meu CUM SA PROCEDEZ SA IL ACTIONEZ IN JUDECATA CA INSTANTA SA DE O HOTARARE CARE SA TINA LOC DE CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE SI DE CE ACTE AM NEVOIE
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:39, 17 Iunie 2013
nu poate nimeni sami dea si mie o solutie concreta la problema pe care o am?
Inainte de a primi un raspuns de la noi, trebuie sa va uitati pe contractul de concesiune sa vedeti daca prin contract va era permisa transmiterea concesiunii.
Oricum, daca va era permisa sau nu , pana in acest moment dumneavoastra aveati obligatia sa platiti taxa de concesiune, tinand cont ca nu ati facut niciun demers oficial prin care sa va eliberati de aceasta obligatie.
Vedeti ce scrie in contract si apoi vom vedea cum puteti schimba lucrurile macar de acum inainte.
In contractul de concesiune scrie:"Dreptul de concesiune asupra terenului se transmite in caz de succesiune sau de instrainare a constructiei pentru realizarea careia a fost constituit.In aceleasi conditii se transmite si autorizatia de constructie''
Încă nu aţi vîndut. Sunteţi, în continuare, concesionar, obligat faţă de concedent.

Nu puteţi cere instanţei obligarea promitentului cumpărător la cumpărarea imobilului. Puteţi, în schimb, să solicitaţi rezoluţiunea antecontractului şi plata de daune interese.
si de ce acte am nevoie si cum sa fac motivarea la instanta

Alte discuții în legătură

Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)
Contractul de concesiune munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua. am o mica nelamurire. in situatia in care concesionez un teren proprietate privata a statutului(primariei),am posibilitatea de a cumpara terenul ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren concesionat bittta bittta vreau sa cumpar un teren intr-un sat de la o persoana care il are concesionat de la Primarie pe 99 de ani. dar imi pune o conditie: cat mai repede sa torn ... (vezi toată discuția)