avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere hotarare care sa tina loc de contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare

in anul 2006 am dobandit prin licitatie un teren de 300 m concesionat am facut documentatia ptr contructia casei (am obtinut autorizatia de constructie) si in anul 2009 am inceput costructia casei ,nemai avand posibilitatea financiara de a termina casa am vandut-o altei persoane casa in momentul vanzari era nefinalizata .intre mine ca vanzator si cel care a cumparat am facut o chitanta de mana cu un martor ca eu iam vandut casa inceputa de mine si nefinalizata.terenul pe care este costruita casa este concesionat de la primarie .cel care a cumparat de la mine constructia inceputa de mine sete plecat din tara si nu a mai mers sa plateasca concesiunea .concesiunea si toate actele figurand tot pe numele meu CUM SA PROCEDEZ SA IL ACTIONEZ IN JUDECATA CA INSTANTA SA DE O HOTARARE CARE SA TINA LOC DE CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE SI DE CE ACTE AM NEVOIE
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:39, 17 Iunie 2013
E greu de explicat în cîteva cuvinte. Ar fi de preferat să angajaţi un avocat.
va rog daca imi puteti spune de ce acte am nevoie si cum sa fac motivarea ptr instanta ptr ca nu am posibilitatea financiara sa pun un avocat daca aveam bani nu mai punea problema mea pe sait ma duceam sa consult un avocat dar nu am posibilitatea financiara va multumesc anticipat
Luaţi cele ce urmează cum doriţi. Fie ca un sfat amical, fie ca o răbufnire de orgoliu profesional. N-am să mă supăr dacă alegeţi a doua variantă, cu toate că, exclusiv pentru binele dumneavoastră, aş prefera să optaţi pentru prima.

Un proces inseamnă, oricum aţi socoti, nişte cheltuieli.

Taxa de timbru, în primul rînd, în lipsa căreia instanţa vă va anula cererea fără a clipi. O obligă legea.

Apoi, onorariul avocatului părţii adverse, pe care, în situaţia în care veţi pierde, veţi fi obligat să-l suportaţi, aşa cum veţi suporta şi taxa de timbru.

Cea mai mică problemă a dumneavoastră ar trebui să fie onorariul avocatului care vă reprezintă, onorariu pe care, în situaţia în care veţi cîştiga, vi-l va restitui pîrîtul, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Puteţi pierde, cu dreptatea în mînă (nu aţi fi primul), pentru că între drept şi dreptate există nenumărate hăţişuri procedurale. Care, dacă nu ştiţi să le treceţi, vă vor duce, inevitabil, la pierderea procesului.

Instanţa împarte dreptatea, e adevărat, dar nu o împarte oricum. Trebuie respectate proceduri, termene, iar datoria instanţei (care poate, este adevărat, să vă mai îndrume) nu este aceea de a vă conduce paşii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)
Contractul de concesiune munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua. am o mica nelamurire. in situatia in care concesionez un teren proprietate privata a statutului(primariei),am posibilitatea de a cumpara terenul ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren concesionat bittta bittta vreau sa cumpar un teren intr-un sat de la o persoana care il are concesionat de la Primarie pe 99 de ani. dar imi pune o conditie: cat mai repede sa torn ... (vezi toată discuția)