Am un dosar de dauna la allianz,care dupa aproape 2 luni si jumatate de la accident a fost trimis spre respingere.Motivul nu au vrut sa mi-l comunice decat dupa mai multe insistente,si a fost acela ca "nu exista coordonanta cauza-efect intre declaratia soferului de la locul accidentului si avaria masinii".
Pe scurt,e vb de o masina care a lovit un copac.Accidentul s-a produs intr-o dimineata,soferul obosit pare ca a atipit si a pierdut controlul masinii,a iesit in decor si a lovit frontal un copac.(Nu stiu sincer in cate moduri se poate lovi,frontal,un copac,pt ca un expert sa poata afirma ca dupa declaratia de dupa accident,masina nu avea cum sa se avarieze astfel).
Banuiesc ca am dreptul sa apelez la un expert neutru pt contraexpertiza.Nu stiu exact care sunt toate etapele care trebuie sa le parcurg acum si unde si cum pot gasi acest expert.
As vrea sa stiu,de asemnea daca acesta este un truc des intalnit de societatile de asigurari pt a tergiversa cazul sau chiar intimida pagubitul pt ca acesta sa reunute la despgubire.Multumesc.
Revin cu o noua informatie.Am citit atent polita casco la capitolul excluderi,si nu am gasit nici un paragraf,unde sa scrie despre "neconcordanta cauza-efect intre declaratia soferului dupa accidnet si avaria masinii".Deci presupunand prin absurd ca asa ar fi cum zic ei,tot nu ar avea de ce sa respinga dosarul.Oricum soferul masinii este altul decat subsemnatul,care sunt proprietarul masinii si pasager la data respectiva.Cred ca in cel mai rau caz ar putea sa se lege de o eventuala intentie a soferului,dar intreb: tine de atributiile unui expert auto sa stabileasca sau nu intentia?Cine si cum poate stabili intentia intr-un astfel de accidnet?
Am observat si eu, care ma ocup in special de acest domeniu, ca s-au inmultit respingerile platii despagubirilor pe cale amiabila, in special atunci cand paguba e provocata la bunuri cu valoare mare.
Sfatul meu e sa nu mai pierdeti timpul cu o noua expertiza in faza extrajudiciara, decat in cazul in care aveti garantia ca firma va achita despagubirea si va reanaliza solicitarea de despagubire.
Puteti face in felul urmator:
1. formulati o actiune speciala, la Judecatorie, numita "asigurarea dovezilor" si, in contradictoriu cu asiguratorul, veti solicita o expertiza care sa stabileasca: cauza si imprejurarile producerii evenimentului rutier, existenta sau nu a intentiei sau doar a culpei asiguratului; cuantumul pagubei;
in cadrul acestei proceduri, se va lamuri, cu siguranta, in favoarea dvs., ce s-a intamplat acolo si ce suma de bani datoreaza asiguratorul. In aceasta procedura, veti achita o taxa mica de timbru si costul expertizei.
2. Daca tot nu se achita despagubirea, va trebui sa parcurgeti pasul urmator:
- formulati invitatia la conciliere potrivit art.720- cod pr. civila si respectati termenele de acolo;
- ii veti actiona in judecata, veti atasa si probele deja administrate in dosarul anterior si veti obtine hotararea in baza careia ii veti executa silit: in cadrul acestei proceduri, veti solicita acordarea sumei cu titlu de despagubire, dobanda legala aferenta, cheltuielile de judecata: taxa de timbru ( sunt destul de consistente) si daca va angajati si avocat, onorariul acestuia, etc. tot ce veti cheltui in vederea solutionarii dosarului dvs.
3. Puteti trece direct la faza 2 si sa obtineti in cadrul intregului proces efectuarea expertizei, insa si costurile vor fi pe masura.
Cand sa procedam?
catalinna
In data de 9.01.2010 am avut un accident rutier(am intrat intr-un copac). In masina au fost 4 persoane, eu cu parintii si prietenul meu. Sofer a fost prietenul ... (vezi toată discuția)