avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs depus la Judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs depus la Judecatorie

Am un proces civil cu Politia ,mi-sa intocmit proces verbal de contraventie in lipsa mea si a pus un martor pe care eu nu l-am vazut ca sa sustina si sa semneza ce s-a consemnat in P-V ,ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni la un pieton si
in raport a mentionat ca pietonul era chear politistul care era in timpul serviciului.
Dar realitatea a fost alta,politistul era printre masini si am trecut foarte aproape de el
si asta la enervat.
Am facut contestatie impotriva P-V la Judecatorie si ni s-a respins contestatia pe motiv ca nu a fost bine documentata si nu am avut martor strain numai din familie
dar ne-a dat drept de recurs si am depus si recursul in termen dar tot scris de noi
nu de un avocat ca sa formuleze in termeni juridici cazul.
Intrebarea mea este ,am obligatia prin lege ca recursul sa fie scris si semnat de o
persoana cu studii juridice ,fie avocat s-au consilier juridic?
Va rog f.mult sa ma ajutati sa procedez corect in continuare.
Stimat forumist,

Aveți această obligație doar dacă vă judecați după Noul Cod de procedură civilă. Mai mult ca sigur , însă, că dvs vă judecați după vechiul Cod, care nu prevede o atare obligație.

Cu stimă.
Numai daca va judecati dupa noul Cod de procedura civila; daca actiunea dvs. a fost introdusa inainte de data de 15 februarie, atunci va judecati dupa vechiul cod de procedura civila si nu aveti aceasta obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal necordare prioritate pieton florynd florynd Buna ziua, Vreau sa va expun cazul meu de suspendare a permisului de conducere in speranta ca sfatul dvs ma va ajuta sa iau o decizie vis-a-vis de ... (vezi toată discuția)
Cai de atac impotriva unei decizii; pot sa pastrez permisul? nitu.gabriel nitu.gabriel buna ziua, as dori sa stiu daca se mai poate face ceva dupa momentul in care s-a judecat recursul pentru o plangere contraventionala. s-a dat sentinta ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate la trecerea de pietoni lechioiuionel lechioiuionel buna ziua.sotiei mele i-a luat permisul pt o luna deoarece nu a acordat prioritate pe trecerea de pietoni,a primit si 4 pct.amenda adica 280 roni.Era pe o ... (vezi toată discuția)